2017. december 22.
Hogyan gondozzuk a liliomot?

Az ember manapság egyre nagyobb előszeretettel költöznek kertes házakba. Ez azért van így, mert megszűnt a panellakásokra való igény a városi zsúfoltság miatt, és az emberek sokkal szívesebben választják a városszéli, vagy városon kívüli tágas lakóházakat, ahol zavartalanul élvezhetik szabadidejüket, és a pihenésben sem zavarja meg senki őket, sőt, hogyha kedvük telik benne, még kertészkedhetnek is.

A liliom az egyik olyan kerti növény, amelyet ültetnek manapság a kertes házak udvaraira. Ez a virág annak köszönheti népszerűségét, hogy nagyon esztétikusan mutat a zöld fű között. Azonban az is nagyban közrejátszik ebben a dologban, hogy nem annyira nehéz őket gondozni. A legfontosabb dolog, amelyet ezzel kapcsolatban meg kell jegyezni, az, hogy arról mindig érdemes gondoskodni, hogy megfelelő vízellátásban részesüljenek. Ehhez szükség van jó vízelvezetésű talajra, valamint némi csapadékra, vagy ha szárazabb az idő, akkor egy kerti locsolóra is. hogyha ez megvan, igazából már egyben biztosítva is van a liliom jövője a nyári hónapokra. Ez egy olyan virág, amely elsősorban a napfényt szereti, de ugyanúgy megél félárnyékban is. hogyha folyton árnyékban van, akkor sajnos könnyedén lehet, hogy nem él meg.

A liliom másik nagy előnye, és egyben gyakori ültetésének egyik legfőbb kiváltó oka is, az, hogy van egy viszonylag hosszú időszak, amikor jó illatot áraszt. Ez nagyon kellemes lehet, amikor az ember szívesen kiül az udvarára egy kellemes nyári napon azért, hogy pihenjen. Hogyha pedig a hidegebb téli hónapokra gondolunk, akkor is hagyhatjuk nyugodtan kint a szabadban, mindössze arról kell majd gondoskodni, hogy ősszel kellőképpen fellázítsuk és betrágyázzuk a talajt. Mindezek az intézkedések nem vesznek sok időt és energiát igénybe, és mindenképpen megérik az eredményüket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs