2017. június 14.
Hogyan fedezzük fel Londont úgy, hogy ne kelljen sokat költenünk?

London a világ legdrágább városai közé tartozik, ezt mindenki tudja. Ha valaki ide látogat, szinte lehetetlen elkerülni, hogy ne költsön sokat. Viszont léteznek olyan metódusok, amelyekkel el lehet kerülni azt, hogy a saját költségvetésünkhöz képest nagyon túlköltekezzük magunkat. Minden csak az előre tervezésen múlik.

A tömegközlekedésre kiadott pénzt sajnos nem tudjuk megspórolni, hiszen a közlekedő buszok sofőrjeinek mindenképpen meg kell mutatni az érvényes jegyet felszálláskor, legalábbis abban az esetben biztosan, ha a belvárosban utazunk. Megéri heti bérletet váltani, ha ennyi időt töltünk el ott, hiszen sokkal költségesebb, ha minden jegyet külön veszünk meg, ráadásul már nem is van arra nagyon lehetőség, főleg akkor, ha a külvárosból szeretnénk eljutni a belvárosba. Vannak olyan bérletek, amelyek minden egyes tömegszállítási eszköz használatára feljogosítják a használóját. Bár az ember nem gondolná, a Temzén való hajózás sokkal olcsóbb, mint a busszal, vagy vonattal való közlekedés. Ráadásul bizonyos esetekben gyorsabb is, hiszen a vízen közel sincs akkora forgalom, mint a belvárosban.

Ha vásárolni akarunk, akkor azt semmiképp ne a belváros puccos üzleteibe tegyük. Ugyanis Londonban is vannak olyan helyek, ahol nem kell 100 fontokat költenünk, ha szép és különleges darabokat akarunk beszerezni. Az egyik legnépszerűbb ilyen hely a Covent Garden. Ennek különlegessége, hogy bár nagyrészt külföldi árusokból áll, és kicsit piacos hangulata van, mégis nagyon igényes és jó minőségű darabok kaphatók. A legjobb pedig, hogy még alkudozni is lehet az eladókkal. Ha enni támadna kedvük, akkor sajnos szinte kizárt, hogy olyan ételt kapjunk, ami nem drága és megfelelő a minősége. Persze a gyorsételek ott sem olyan drágák, viszont teljesen „nyugati-módra” készülnek, tehát sokkal egészségtelenebbek és ízetlenebbek, mint az itteniek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs