2014. október 02.
Hogy lesz otthon a lakásból?

Néhány egyszerű, de ügyes praktikával nem csak lakásunk lesz, hanem otthonná is varázsolhatjuk azt! Természetesség – Az ember természetes környezetre született. A természetben mindenki érzi azt, hogy tökéletes a harmónia, mert a természet úgy tökéletes, ahogy van.

Az épített mesterséges környezetre is igaz ez: minél inkább igazodik az épület a természetesség elvéhez, annál jobban érezzük magunkat benne. Egy panellakásban is kiválaszthatjuk a színeket tudatosan, használhatunk természetes anyagokat..

Fény – Kivétel nélkül mindenki vágyik arra, hogy a nap körbejárja az otthonát, és egész nap fénnyel töltse meg az életterét. Szabadon álló családi házakban ez biztosan megvalósítható. Akiknél ez nem így van, különböző praktikákkal pótolhatják a napot: pl. egy napsárga függöny képes olyan hatást kelteni, mintha mindig besütne a nap.

Rend, tisztaság – A rend a lelkiállapotunk kivetülése a tárgyi világra. Kiváló lelki terápia, ha elkezdünk rendet rakni, így tisztulunk mi magunk is testben, lélekben, szellemben. Azonban a rend folyamatos fenntartása a legnehezebb feladat.

Illatok – A lakásban uralkodó kellemes illat jó érzést kelt az emberben, legyen ez egy frissen készült kávé illata vagy akár egy illóolaj kellemes aromája. Természetes környezetben a rendszeres szellőztetés is friss levegővel tölti fel az otthonunkat.

Növények – Akiknek sok szobanövényük van a lakásban, biztosra vehetjük, hogy van állandó megújulás,az életükben. A növények folyamatos gondozást, táplálást igényelnek, innen is leszűrhető, hogy ki mennyire tud folyamatosan tenni élete megújulásáért.

Végül egy fontos elem: A tűz. Ha egy lakásban van élő tűz (kemence, kandalló), ha ég a gyertya az asztal közepén, akkor mindenkiben felébred a melegség, az otthonosság érzése. Ilyen apróságokon is múlhat egy otthon hangulata.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs