2019. május 06.
Házi módszerek hasmenés ellen

A hasmenés nagyon sok oknál fogva jelentkezhet, viszont a legtöbbször a szervezetünk ilyen módon próbál megszabadulni a káros és mérgező anyagoktól, melyek felszaporodtak a szervezetünkben.

Most mi olyan házi praktikákat mutatunk be, melyek nagyon hatásosak lehetnek ilyen kellemetlen helyzetben. A szervezetünk hasmenés közben nagyon sok hasznos vitamint elveszít, így a legfontosabb, hogy azt minél előbb elkezdjük pótolni. Ezt pedig egy frissen facsart almalével, vagy csontlevessel érhetjük el. A másfajta gyümölcslevek, mint pl. ananász, citrusfélék, paradicsom mind irritálhatják a beleket, melyek egyébként is már gyulladásban vannak. Nagyon fontos, hogy apránként fogyasszuk őket. Hasmenés során a szervezetünk kiszáradhat, így fontos a folyadékpótlás. Ám, ha túl hirtelen juttatjuk a szervezetünk, akkor azt nem tudja feldolgozni és csak átfolyik rajta. Ezért célszerű apránként, és kb. fél óra alatt elfogyasztani egy kis pohárkával. Hasmenés esetén nagyon hatásos lehet még a narancshéjból főzött tea, amely nagyban serkentheti az emésztést. Viszont ilyen esetekben nagyon fontos arra oda figyelni, hogy organikus termesztésű narancsot válasszunk.

Ugyanis a hagyományos termesztésű gyümölcs héjában vegyszerek lehetnek. A teát úgy készíthetjük el, ha meghámozunk egy gyümölcsöt, a héját apró darabokra vágjuk, majd felöntjük forró vízzel. Ha ez megtörtént, akkor hagyjuk állni, amíg kihűl, majd szűrjük le. Szintén apránként, kortyonként fogyasszuk. Amennyiben meguntuk már a hasmenést, akkor a sima főt rizs is nagyon jó csodaszer lehet. Főzzük meg üresen, legfeljebb egy kevés sóval ízesítsük és együk meg. Nagyon jó döntés lehet még a kamillatea fogyasztása, amely nem csak az idegek nyugtatására, de a gyomor és a belek irritációjára nagyon jól hat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs