2014. július 09.
Hatékony házi módszerek fogszuvasodás ellen

A fogproblémák mindegyike fájdalommal jár, de az összes közül talán leginkább a fogszuvasodás tudja meggyötörni az embert. A fogakon az apró lyukak a rossz szájápolási szokások, baktériumok és lerakódások miatt alakulhatnak ki, de az is lehet, hogy a fog számára szükséges ásványi anyagok hiányát jelzik.

[wp_ad_camp_1]

A fluorid hasznos az ásványi anyag hiányos fog számára, ezért a fluorid tartalmú szájvíz használatával megelőzhetjük, hogy a fogszuvasodás nagyobb méreteket öltsön. A magnézium és kálcium por keverékével öblögetve szintén pótolhatjuk a fog számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, emellett biztosíthatjuk a szájban a lúgos kémhatást, ezzel megakadályozva, hogy a sav tovább rontsa a fogszuvasodást.

A csukamájolaj és a vajolaj gazdag A-, D- és K-vitaminban, melyek kiválóan alkalmasak a megfelelő szájhigiénia fenntartására. Ha erről már lekéstünk és a fogszuvasodás már fájdalommal is jár, több módszert is kipróbálhatunk a csillapítására. A sós vízzel való öblögetés és gargalizálás nem csak a fogszuvasodás okozta, de bármilyen egyéb fogbetegség révén jelentkező fájdalom enyhítésére alkalmas. Akárcsak a szegfűszegolaj, amit a fájdalmas fog környékére kell bemasszírozni.

Alkoholból kész koktélt keverhetünk, hogy érzéstelenítsük a fogat. A whisky, a gin és a vodka keveréke verhetetlen fájdalomcsökkentő hatással rendelkezik, egy törölköző csücskét mártogassuk bele és ezzel borogassuk a fogat a kényes területen. A leghatékonyabb módszer a fogszuvasodás megelőzésére és kezelésre azonban az orvos felkeresése.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs