2016. május 10.
Használja okosan az Aloe verát

Az Aloe Vera egy rendkívül egészséges növény, amely tele van egészséges tápanyagokkal, és ezt a növényt általában gyógyászati célokra növesztik. Könnyen termeszthető akár otthon is, hiszen nem igényel túl sok figyelmet és gondoskodást. Levelei tele vannak sűrű géllel és nagyon könnyen takaríthatóak be.

Csak ki kell nyitnia a leveleit, és egyből aloe vera gélt nyerhet belőle, de ha nem akar ezzel foglalkozni, akkor lemehet a legközelebbi patikába, és ott is vásárolhat aloe vera gélt. Sokkal jobb viszont, ha saját maga neveli a növényt, hiszen egészségesebb, ha a legnagyobb és legérettebb levélből nyer aloe vera gélt, mert azok több tápanyaggal rendelkeznek. Betakarítás után használhatja a gélt külsőleg, és belsőleg is. Ha a test külső részein használja az aloe vera gélt, a következő előnyöket tapasztalhatja: a sebei gyorsabban gyógyulnak, lelassul az öregedés, hidratáltabb lesz a bőr, enyhülnek az égések, eltűnhetnek a ráncok, hasznos lehet továbbá bőrproblémákra, bogárcsípésekre, és megelőzi a hajhullást.

Ha pedig szeretné bevinni a testébe az aloe verát, például ital formájában a következő pozitív változásokat tapasztalhatja: javulnak a húgyúti funkciók, megerősödik az immunrendszer, enyhülnek a gyomorfájdalmak, egyensúlyba kerül a vércukor szint, javul a vér minősége, javul az emésztés és csökken az ízületi gyulladás. Néhányan úgy hiszik, hogy ez a növény Észak-Afrikából származik, viszont az első gyógyászati felhasználása az ókori Egyiptomban történt, ahogy azt egy papiruszban olvasták. A papiruszban a kutatók 12 különböző aloe vera receptet találtak gyógyászati célokra. Mára már világszerte milliók használják ezt a csodanövényt, így legyen ön is egy közülük, hiszen szemmel látható, hogy rengeteg pozitív hatása lehet az egészségre.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs