2017. június 28.
Hajmosás sampon nélkül

Bizonyára mindenki hallotta már azt a módszert, miszerint sampon nélkül is lehet hajat mosni. Az eljárás lényege abban rejlik, hogy a hajmosás során a hajszálak kizárólag jótékony hatású termékekkel érintkeznek. A sampon nélküli hajmosás során olyan dolgokat kell felhasználni, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatóak.

[wp_ad_camp_1]

A sampon nélküli hajmosás során a legtöbb ember szódabikarbónát használ fel, hiszen így könnyen és egyszerűen eltüntethetőek a fejbőrön található lerakódások. Első lépésként egy evőkanál szódabikarbónát 3dl vízben fel kell oldani, és ezzel az oldattal kell átöblíteni a hajkoronát. Természetesen az oldatot végül bő vízzel le kell öblíteni, mivel a szennyeződések kizárólag így távozhatnak a fejbőrről. Hajmosás után ajánlott almacetes oldattal átöblíteni a hajszálakat, hogy fényesek és puhák lehessenek. A töredezett hajvégekkel csodát tesz a jojobaolaj és kókuszvaj, azonban az eredményt a termékek hosszú távú használata után érheti el. Az agyagos hajmosás is hatásosnak bizonyult, mivel a nők többsége előszeretettel alkalmazza.

Bátran próbálja ki, hogy két evőkanál marokkói vörös agyagot összekever 1,5 dl vízzel és pár csepp illóolajjal, majd az egészet a vigye fel az egész hajkoronára. Hagyja, hogy pár percig az agyag kifejthesse a jótékony hatását, majd ezt követően alaposan öblítse le a fejbőrét. Házilag könnyen és egyszerűen készíthetőek száraz samponok is, hogy elkerülhesse a tartósító- és illatszereket tartalmazó samponokat. A sampon elkészítéséhez szüksége lesz egy csésze kukoricalisztre és egy evőkanál tengeri sóra, a két alapanyagot össze kell keverni, és a hajra szórni. Pár perc eltelte után a megszokott módon fésülje át a haját, hogy a szemcséktől megszabadíthassa a hajszálakat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs