2014. szeptember 28.
Ha szingli vagy, akkor spórolj ügyesen!

Az nem is vitás, hogy az étkezés az a dolog, amin a leginkább lehet spórolni. Sok szingli csak saját szükségletére gondol, úgy van vele, hogy ha már másra úgysem kell költenie, akkor megadja saját magának, ami jár. A drága éttermekben elfogyasztott drága ételek viszont korántsem kínálnak költséghatékony megoldást. Az anyagiak kedvéért persze nem kell száraz kenyéren és vízen élni, de érdemes otthon főzni és olyan recepteket elkészíteni, melyek nem követelik meg a drága hozzávalókat. Ha nem vagy nagy étkű pár ezer forintból akár egész hétre elkészítheted az ebédet és a vacsorát.

[wp_ad_camp_1]

Természetesen vannak olyan költségek, amelyeken nem lehet spórolni. A havi albérleti díj, a törlesztőrészlet vagy a közös költség, áram, vízszámla a kötelező rossz. A tisztán látás kedvéért viszont érdemes minden hónap elején egy kisebb listát készíteni a soron következő kiadási tételekről. Egy előző havi áram- vagy gázszámla csekkje nagy segítségedre lehet. Általa majdnem pontos becslést végezhetsz. A precíz szervezéssel sokkal jobban beoszthatod a teljes havi fizetésed, abból kényelmesen jöhetsz ki.

A ruházkodásra szintén ki kell adni néha-néha egy kisebb vagyont. A ruhák esetében jól működő módszer lehet, ha minden héten egy- vagy kétezer forintot elkülönítesz. Két hónap leforgása alatt így mindenfajta bűntudat nélkül akár cipőt és nadrágot is egyszerre vásárolhatsz. A használt ruhaüzletek is megoldást kínálhatnak, hiszen sokszor nem is használt, márkás ruhákat szerezhetsz be általuk olcsón.

A spórolás miatt persze nem szabad minden jót megvonni magadtól. Egy jóleső sörözés a barátokkal, egy mozi a csajokkal, egy vacsora a legjobb barátoddal néha belefér. Ezek csupa olyan dolgok, amire egyszerűen szüksége van az embernek. A ruháknál említett borítékos módszer is jó megoldás lehet.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs