2014. február 25.
Ha megszűnt a munkahelyed, lépj tovább!

Még mindig nem oldódott meg a munkanélküliség helyzete, még ha úgy is néz ki, hogy egy kis javulás van kilátásban. Egyre többen és többen maradnak munka nélkül, illetve egyre több embernek okoz nagy gondot a munka keresés. Amikor közli velünk a főnök, hogy holnap már nem kell bemennünk dolgozni az irodába, akkor csak természetes, hogy szinte pillanatok alatt összedől a világ. Pár napig sirathatod is magad, de nem kell kétségbe esni, hiszen bár a helyzet nem túl rózsás, azért mindig van pár enyhítő körülmény is. Sajnálkozással még nem oldódott meg semmi!

Ami a legfontosabb, hogy először is ne törj le, ne adj utat a depressziónak. Ne feledd, hogy csak az állásodat vesztetted el, nem pedig az önbecsülésedet, vagy ami még fontosabb, az egészségedet. Legtöbbször a felmondás nem a személyednek szól, csupán akkor és ott nem volt szükség az addigi munkádra. Érdemes inkább nekifogni és keresgélni újabb lehetőségeket, de persze arra is fel kell készünk, hogy ez nem lesz egyszerű menet, nem kell megijedni ha először egy kicsit lejjebb kell adnod az elvárásaidat az eddigieknél.

Amikor túl vagy a sajnálaton, akkor készíts egy tervet, ami segít beosztani a tartalék pénzed, hiszen ilyenkor leginkább ez az a dolog, illetve ennek a hiánya az, ami a problémát okozza. Számold ki, hogy körülbelül mekkora összegre is van szükséged egy hónapban, ha a felesleges kiadásokat levonod és csak a minimumra összpontosítasz. Ezzel a csökkentett kiadással egy ideig kihúzhatod, ha van elég tartalékod, de azért igyekezz és ne éld fel minden megtakarításod.

Nyugodtan keresd fel az ismerőseid, legyél talpra esett, hiszen ilyenkor felhasználhatod a jó kapcsolataid, melyeket az évek során, az eddigi munkáid alapján megszereztél. Lehet szó egy jó kis társaságról vagy egy távolabbi kapcsolatról, minden szálat meg kell most mozgatni, és szerencsés vagy és beajánlanak egy új munkahelyre.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs