2015. február 23.
Gyertya az egészség és harmónia érdekében

A gyertyák évszázadokon keresztül a háztartás nélkülözhetetlen kellékének számítottak. A méhviasz gyertyát már a rómaiak is ismerték. Elkészítésének módja mára már megváltozott, a gyertyagyártó cégek paraffinból és sztearinból készítik termékeiket, a kanócot parafinnal és bórsavval kezelt pamut anyagból csinálják hozzá.

Különböző kultúrák használnak gyertyát eseményeken, jelkép formájában, és a nyugalmi állapotuk elérése érdekében.

A Világ Fényének jelképe, a kereszténységben Krisztust szimbolizálja. A magyar néphit szerint a gyertya végigkísér minket az életen. Kínában a tűz jelképének tartják, szertartásokon használták, és időt mértek vele. A zsidók szerint a rossz szellemek nem szeretik a fényt, elűzi őket, így gyertyát használtak minden születésnél és elhalálozásnál.

Manapság mindenféle színű, formájú gyertyát találhatunk, amelyek harmonikussá varázsolják környezetünket. Az illatgyertyák különféle illatanyaggal hozzájárulnak gyors relaxációnkhoz, ellazítanak, jobbá teszik közérzetünket.

A szín és dekoratív alak pedig összhangba kerít otthonunkkal, a megfelelő elhelyezés és a Feng shui szerint hozzájárul a jobb alváshoz is. Alkalmazzák szépség és masszázsstúdiók, meditációs csoportok a vendégek teljes kikapcsolódása érdekében.

A gyógyászat is egyre több gyógyhatású gyertyát, füstölőt ajánl, amely különböző betegségek gyógyítására alkalmas. Nagy számban alkalmazzák fülbetegségekre, ilyenkor egy átbujtatott védőgalléron keresztül a külső hallójáratba helyezik, a megadott jelig hagyják leégni, eközben nyomás keletkezik, mely hatására baktériumok, fülzsír távozik. Így enyhíti, és meg is szünteti a felmerülő kellemetlenségeket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs