2017. július 26.
Guatemala látványosságai

Azon turisták számára, akik fel szeretnék fedezni a régi, illetve ezzel egy-időben az új világot, azoknak Guatemalát ajánljuk. Az ország nagyon gazdag és széleskörű ha kultúráról van szó, hiszen nemcsak spanyol dolgokkal lehet itt találkozni, hanem például maja emberekkel is.

A sokrétegű történelem és a tájak természetes szépsége miatt Guatemala egy érdekes és színpompás hely. A következőkben Guatemala legimpozánsabb turisztikai látványosságairól tudhat meg többet. Tikal Guatemala egyik leghíresebb turisztikai látványossága. Tikal az északi guatemalai esőerdőben található, és a hely tele van szemet-gyönyörködtető tájakkal, illetve őskori csodákkal. A Tikal magyarul azt jelenti: „a hangok helye”, és egykoron a városban negyed millióan is laktak. Manapság viszont már csak az ókori metropolisz maradványai láthatóak, illetve számos maja romok is. A várost vadon élő állatok veszik körül, például majmok, papagájok, szarvasok stb. Ahhoz, hogy tüzetesen átnézhesse Tikalt, minimum két napra lesz szüksége a városban. Az Atitlán levű tó kétségkívül Guatemala legszebb tava, A tó körüli terület számos turisztikai látványossággal szolgál, valamint búvárkodási lehetőségekkel, spanyol tanfolyamokkal, illetve kutatási lehetőségekkel is.

Antigua egészen 1773-ig Guatemala fővárosa volt, de abban az évben egy hatalmas földrengés ledöntötte a várost. A városban spanyol stílusú épületeket lehet látni, például templomokat, palotákat, egyetemeket. Antigua különösen népszerű turisztikai célpont a Szent Hét alatt, amikor fesztiválokon lehet részt venni, díszes parádékat és felvonulásokat lehet látni, ami igazán lélegzetelállító. A Chichicastenango piac Guatemala legnagyobb piaca és egyben bevásárlóközpontja. A piacon helyi textíliákat, ruhákat, maszkokat, fából készült tárgyakat, fazekakat és egyebeket lehet vásárolni, így akár napokat is el lehet tölteni azzal, hogy a piacon bóklászik és átnézi a kínálatot.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs