2019. március 25.
Gazdasági hírek gyorsan és egyszerűen elérhetőek

Amennyiben nem szeretne lemaradni a legfrissebb hírekről és történésekről a világban és a hazánkban, akkor nézzen be hozzánk, nap, mint nap, ahol friss hírekkel várjuk a kedves olvasóinkat.

Gazdasági hírek nagy mértékben megtalálhatóak a honlapunkra látogatva. Az egész világot meglepve jelentették be a hírt, miszerint az Egyesült Államokban a kormányzati hivatalom leálltak a működésükkel. Ennek befolyására az államfő Donald Trump is csak pár nap csúszással tartotta meg az évértékelő beszédét. Ez a leállás amerikai történelem leghosszabb leállása volt, ugyanis 25 napig tartó részleges kormányzati leállás állt fenn. Egy független gazdasági elemző szerint az amerikai egyesült államok és az amerikai gazdaság ezzel a részleges kormányzati leállással mintegy 11 milliárd dollárt veszítettek el. A leállás ideje alatt közel 800.000 alkalmazottat küldtek kényszerszabadságra, vagy olyan is előfordult, hogy 35 napig fizetés nélkül dolgoztak az emberek. Viszont az maradt fizetéseket már az állam pótolta a dolgozók felé.

A részleges leállás feloldását megszavazták a kongresszusban, ám szünetre szóló megállapodás szintén csak rövid időre szólt, vagyis február 15-ig. Ez az idő arra szolgál, hogy Donald Trump és a törvényhozók meghozzák a döntést az amerikai és mexikói határ közé felépítendő fal költségkeretét. A kormány aláírta a finanszírozási rendeletet, így újabb leállásra nem kell számítani, ám a jóváhagyott költségvetés csak a fal felépítésére szükséges költségek törekékére lesz elegendő. Donald Trump ennek függvényében rendkívüli állapotot hirdetet meg. Viszont továbbra sem egyértelmű, hogy felépítik-e a falat, vagy esetleg egy másfajta akadályt fognak alkalmazni, mint pl. kerítés, vagy akár technikai segítséggel megerősített határőröket állítanak fel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs