2014. november 24.
Főzőtanfolyam nélkül is profiként a konyhában

Ha eddig még csak tojásrántottát készítettél, ne akarj azonnal steaket felszolgálni, ehelyett az alapoknál kezdj. Az egyszerű, de annál finomabb tészták, a sült csirke rizzsel, de gombaleves, és a lecsó is jó választás. Ezek egyszerű, finom, és főként laktató ételek. Ha az alapokat már elsajátítod, akkor pillanatok alatt rutinos, és kreatív lehetsz, így mielőtt észbe kapnál, azon veszed magad észre, hogy profi szakács vagy, aki bármit eltud készíteni.

Ha még nagyon kezdő vagy, de már nem a szüleiddel élsz, akkor látni fogod, hogy főzni és sütni eleinte nem olcsó mulatság, hiszen rengeteg konyhai eszközt kell beszerezni ahhoz, hogy dolgozni tudj. Kell tepsi, lábas, serpenyő, de tésztaszűrő, sajtreszelő, fokhagymaaprító, vágódeszka, turmixgép, és társai is. A különféle késekről és speciális fakanalakról pedig még nem is beszéltünk. Érdemes a legfontosabbakat apránként beszerezni.

Ha az eszközök már megvannak, akkor szerezz be pár szakácskönyvet is. Ne kell kényszeresen a könyvben foglaltakhoz ragaszkodni, de rengeteg ötletet lehet szerezni az olvasottakból. A jó szakácskönyvek emellett apró trükköket is elárulnak. Sok hasznos alapot elsajátíthatsz például a fűszerek és zöldségek harmóniájáról, de a titkos összetevőkről is, amelyek egy-egy menüt még ízletesebbé tesznek. Persze a tévés főzős műsorok is hasznos segítségek lehetnek

Bármilyen új dologgal is találkozol, keress rá bátran a YouTube-on. A párolás, a vágás, a panírozás mind megismerhető lehet, a videók által megtudhatod, hogy hogyan csinálják mindezt mások egy konkrét étel esetében. Lehet, hogy a recept csak azt írja, hogy vágd fel az articsókát, de neked fogalmad se nincs, hogyan is kell mindezt elképzelni a gyakorlatban. Nos, a videók segítenek, azokból mindent megtudhatsz, ami egyelőre még kétségbe ejt.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs