2018. szeptember 04.
Forróság tűrő növények a kertünkbe

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy hiába gondozgatta a kertjében található kis növényeket, azok a nagy forróságnak köszönhetően, mind sorra elpusztultak. Ám kevesen tudják, de számos olyan növény létezik, amely kifejezetten jól bírja a forróságot és az azzal járó szárazságot is.

[wp_ad_camp_1]

Olyan kertekben, ahol a virágágyásokat reggeltől estig süti a nap, nagyon meg kell válogatni, hogy milyen növényeket ültetünk el. Az egyik ilyen növény mára már kicsit divatját múlta, de régen minden kis vidéki ház udvarában megtalálható volt a Cickafark. Ez a sárga növény igazán széppé varázsolhatja a kertünket, hiszen 100-150 centiméter magasra is megnőhet, illetve júniustól egészen szeptemberig virágzik. A növényt újra virágzásra serkenthetjük, ha az elnyílt virágokat levágjuk. Kedveli a humuszos talajt, és kifejezetten kevés öntözést igényel. A Cickafarkkal ellentétben a mai kor egyik legkeresettebb növénye a Levendula. Ami nem is csoda, hiszen a fantasztikus illatával kiemelkedik a többi kerti növény közül.

A Levendula  a Földközi-tenger térségéből származik, a magassága a fajtájától függően változik. Elérheti a 40-80 centiméter magasságot is. Sok más növénnyel ellentétben a Levendulát kifejezetten tűző napra kell ültetni, mivel minél több nap éri a növényt, annál magasabb lesz a növény illóolaj tartalma. A nyári forróságot és a szárazságot is remekül bírja. A harmadik növényünk az előző kettőtől sokban eltér, ugyanis kis kúszó növényről van szó. Ez pedig nem más, mint a Porcsinrózsa. A virágjai elég aprók ám nagyon sűrűn megtalálhatóak a száron és csodás színekben nyílnak. Rózsaszín, sárga, piros, bordó, narancssárga és fehér színekben is megtalálható. A Porcsinróza egész nyáron nyílik és remekül bírja a forróságot. Érdemes napos területre ültetni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs