2018. május 15.
Foci vb 2018 menetrend

A sorsolást követően nyilvánosságra hozta a FIFA a pénzdíjazásokat is. A díjazásoknál szembetűnő, hogy a győztes csapat nagyjából annyi pénzt kap, mint amennyiért a jelenlegi piaci trendeket tekintve egy átlagos képességű játékosért fizetnek a klubcsapatok.

Foci vb 2018 menetrend már elérhető a www.focivb2018.info weboldalon. Itt megtalálható minden információ, amely a világbajnoki mérkőzésekkel kapcsolatos. A mérkőzés helyszínéről, az adott stadion férőhelyeinek a számáról, valamint arról, hogy ugyanazon a helyszínen milyen mérkőzések kerülnek még megrendezésre. Továbbá márt a rangadók pontos időpontja is elérhetőek. A jelenlegi labdarúgásban elszabaduló trendekhez mérten, a FIFA mondhatni szűkölködik a pénzdíjazások tekintetében. A győztes csapat, azaz a világbajnok mindösszesen 38 millió dollárt kaszál. Azonban ehhez, szinte minden mérkőzésen a játékosoknak hibátlan teljesítményt kell, hogy nyújtsanak, és mindig csapatként kell, hogy küzdjenek egymásért.

Amennyiben összehasonlítjuk ezt a pénzösszeget az idei évben elköltött, klub szinten vásárolt játékosok értékével, akkor mint a bevezetőben is írtam, nagyjából a teljes összegből egy átlagos képességekkel megáldott labdarúgót vásárolhatunk. Itt szeretném megemlíteni, hogy a ez mennyire csekély összeg ahhoz mérten, hogy a világ legdrágább focistája 213 millióért kelt el, aki nem más, mint a brazil Neymar. Ez némiképp érdekes, ugyanis a világ egyik legnagyobb eseményéről beszélünk, az olimpia után a legnézettebb világesemény. Azonban a díjazásból nem ez tükröződik. Az UEFA által szervezett Bajnokok Ligája versenysorozatért a klubcsapatok nagyobb összeget kapnak, mint a világbajnok válogatott. Mondhatjuk azt is ebben az esetben, hogy kis pénz-nagy foci.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs