2013. április 20.
Finom nassolni valók, melyek nem hizlalnak

Ahogy közeleg a nyár és ezzel együtt a bikini szezon, úgy kezdenek egyre többen szigorú diétákba. Viszont még a legszigorúbb diétába is belefér, bele kell, hogy férjen olykor némi nassolni való, ami arra is kiváló, hogy elüssük az étvágyunkat. Most bemutatjuk olvasóink számára azokat a finomságokat, melyekből egy jó adag is csupán száz kalória alatt van, tehát bátran fogyaszthatóak és még egészségesek is.

[wp_ad_camp_1]

Az alma nem csak remek választás, ha nassolni szeretnénk, de még a fogyásban is segít. 100 gramm almában csupán 31 kalória van, így szinte bármikor és bármilyen formájában fogyaszthatod lelkiismeret furdalás nélkül. Az alma remek frissen és reszelve is, de még kompót formájában is vagy akár keksszel elkeverve a változatosság kedvéért.

Bár a görögdinnye ideje még nem jött el, de hamarosan megindul a dinnye szezon is, amikor aztán kedvedre válogathatsz. 100 grammban csupán 29 kalória van, sőt ami még fontos, hogy magas víztartalma miatt kiválóan hidratálja a szervezetet. Természetesen, ha Te inkább a sárgadinnyét szereted, akkor azt is nyugodtan fogyaszthatod, hiszen ez a dinnye fajta is csak 34 kalóriát tartalmaz 100 grammonként.

Az uborka, csakúgy mint a dinnye nagyrészt vizet tartalmaz, így 100 grammjában mindösszesen 12 kalória található. Az uborkát nem csak salátaként lehet fogyasztani, de még mártogatni is lehet vele a különféle szószokat. Nagyszerűen elveri az étvágyat, így ha már nem bírod a diétát, akkor nyugodtan kapj elő egy finom uborkát.

A gyümölcsök és zöldségek mellett a tejtermékek is képviseltetik magukat a joghurt által a könnyed nassolni valók között. Annak ellenére, hogy szénhidrát- és zsírtartalmuk nem mindig alacsony, mégis megállják a helyüket a diétázók étrendjében. A natúr joghurtok és a kefirek általában csupán 60-80 kalóriát tartalmaznak, így kiváló kiegészítői lehetnek pár szelet gyümölcsnek.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs