2014. december 30.
Feng shui a lakberendezésben

A feng shui évezredes tapasztalatait érdemes felhasználni életkörülményeink javítására: a külső- belső harmónia megteremtése összhangba hoz az univerzummal.

A feng shui lényege abban rejlik, hogy a világot átfogó erő, a „csí” áramlását szabadon biztosítsa, ezzel egészséget, boldogságot és bőséget hoz az élettér lakóinak.

Amikor a feng shui szabályait alkalmazzuk, ötvözni kell a hagyományos kínai bölcsességet a nyugati gondolkodásmóddal. Temérdek hatásos eszköz áll rendelkezésünkre a harmóniateremtésre.

Egy lakásba lépve ösztönösen ráérzünk, hogy pozitív vagy negatív energiát sugall. A múlt eseményei átjárják az egész házat, nyomot hagynak a ház aurájában(bútorokon,  levegőben)  A kedvezőtlen energiákat úgy lehet kivédeni, hogy  a lakásban hagyott használt bútorokat, berendezési tárgyakat kicseréljük, de legalábbis felújítjuk. Egy kicserélt fogantyú, egy új huzat a régi bútoron új életérzést hoz a környezetbe. A feng shui művelése tehát a rendrakással és takarítással kezdődik. A renddel és tisztasággal felszabadítjuk a test és a lélek energiáit.

A hagyományos európai lakberendezés is kedveli a tükröket, a feng-shuiban azonban fontosabb szerepet kapnak, és talán a legsokoldalúbban használhatók. Pótolhatunk vele hiányzó ”báguá” részeket, lehet bajelhárító szerepük, de az esztétikai szerepük is fontos.

A tükör minél nagyobb annál jobb. Különösen jók a mennyezettől a padlóig érő tükrök, de nem mindenhova alkalmasak. Segítik belátni a teret és optikailag megduplázzák, megnagyobbítják azt. Az étkezőben elhelyezett tükör megduplázza az asztalon lévő ételek, italok mennyiségét, így a gazdagság és jólét érzetét kelti, sőt felerősíti azt.

Ha hiszünk a feng shuiban, a hatása megsokszorozódik.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs