2014. április 01.
Fedezd fel magadnak a rooibos teát!

A rooibos tulajdonképpen a Dél-Afrikából származó vörös fokföldirekettye hajtásaiból készült tea, ami kedvező élettani hatásai és finom íze miatt a mai modern életmód egyik kitűnő kiegészítője lehet. Ma már a legtöbb üzletben és bio boltban lehet kapni, így a beszerzése sem jelenthet különösebb gondot.

[wp_ad_camp_1]

A rooibosról tudni kell, hogy ásványi anyagokban kifejezetten gazdag, de a cserzőanyag-tartalma alacsony, sőt antioxidáns tulajdonságánál fogva lassítja az élettani öregedést is. Emellett reggel élénkítő, nappal szomjoltó, este pedig nyugtató hatása van, tehát a nap bármely szakában nyugodtan lehet fogyasztani. Nagy előnye, hogy mivel nem csak hagyományosan forró italként, hanem jeges hűsítőként, jeges teaként is kitűnő ízű és jótékony hatású, így nem muszáj csak télen inni, nyáron is tökéletes választást kínál.

A rooibos tea egészségre gyakorolt pozitív hatásai igazán elképesztőek, szinte lehetetlen mindent felsorolni. Ami a legkiemelkedőbb, hogy ez a tea koffeinmentes, olyan ásványi anyagokban, mint a  kalcium, mangán, fluor, cink, magnézium, réz, gazdag, ám cserzőanyag-tartalma alacsony, valamint rendkívül gazdag szabadgyököket megkötő antioxidáns anyagokban, de még görcsoldó, gyulladásgátló és anti-allergén hatású is. A vörös fokföldirekettye mindezek mellett enyhíteni tudja a fejfájást, az asztma és a szénanátha tüneteit, illetve jótékony hatással van az álmatlanságra, a hasnyálmirigy bántalmakra, de elősegíti az emésztést is.

Ha tehát Te is az egészséges életmód híve vagy, inkább az alternatív megoldásokat keresed, akkor érdemes megismerned a rooibos teát, ami a fent említett pozitívumok mellett még hatásos ellenszere az olyan bőrbetegségeknek is, mint az ekcéma, vagy a pikkelysömör, illetve a pattanásos bőr kezelésére is kifejezetten hatékony készítmény, avagy a teát külsőleg is lehet alkalmazni, nem is véletlen, hogy megannyi bőrápoló készítményben megtalálható.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs