2014. július 20.
Ezzel is tönkreteheted a bőrödet

Bőrünk védelmére folyamatosan nagy hangsúlyt fektetünk. Nagy gonddal választjuk meg a testápolót, az arckrémeket, gondoskodunk a napvédelemről, közben azonban elkövetünk olyan hibákat, melyekkel éppen az ellenkező hatást érjük el.

A kávé előnyeit és hátrányait hangoztatók örök harcot vívnak egymással. Egészségünkre és szépségünkre napi 1-2 csésze fekete még nincs semmilyen káros hatással, de ha ennél többet iszunk, bizony a bőrünk bánhatja. A kávé erős vízhajtó, ezáltal szárítja a bőrt és mélyíti a ráncokat. Ha nem tudunk lemondani az élvezetéről, igyunk minél több vizet mellé. Ugyanez érvényes a túlzott sófogyasztásra is.

A pattanások nyomkodását sokak már a hobbi szintjére fejlesztették. Pedig ezzel nemhogy eltüntetjük, de még inkább erősítjük a bőrhibákat. Ha piszkáljuk a pattanásokat, a baktériumokat, kórokozókat szórjuk szét a bőrön, bejuttatjuk őket a többi pórusba, így garantáltan egyre több lesz belőlük. Ugyanez történhet, ha túl sokat beszélünk telefonon és az arcunkhoz nyomva tartjuk a készüléket. Róla a szennyeződések a bőrre kerülnek és könnyen elzárják a pórusokat.

A stressz nem csak lelkivilágunkra hat negatívan, de bőrünkre is. Kiütéseket, foltokat, fásultságot okozhat az arcon, ha stresszes helyzetekben még ráncoljuk is a homlokunkat vagy húzogatjuk a szánkat, a mély ráncok is rögzülnek. A stressz leküzdésére és a bőr szépítésére is jó a testmozgás, ami mindenütt fokozza a vér áramlását, így arcunk is üdébb lesz utána.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs