2014. április 04.
Ezeket kerüld, hogy lapos legyen a hasad!

Ha igazán szép, lapos hasat szeretnél, az alábbi ételekről és italokról tanácsos lemondanod. A siker édes ízéért meg kell szenvedni, de higgye el mindenki, megéri!

[wp_ad_camp_1]

1. Szénsavas italok
A dietetikusok szerint a lapos has egyik legnagyobb ellensége a szénsavas ital, ami levegővel tölti fel a beleket és a gyomrot, így hasunk pillanatok alatt óriásira dagad. Ha éppen nem készülsz sehova, megengedhetsz magadnak 1-1 pohárral, de fontos jelenés előtt inkább ne kockáztass!

2. Finomított szénhidrátok
Tartsd magad távol a fehér lisztből készült péksüteményektől és a fehér rizstől, mert ezek nagyon hamar megnövelik az inzulin- és vércukorszintet. A fokozott inzulintermelődés pedig a zsír hasi tájékon való elraktározódását vonhatja maga után.

3. Sós ételek
Mindenki tapasztalta már, hogy a kifejezetten sós ételek fogyasztása után úgy érezzük, szétdurranunk. Ennek oka, hogy a só visszatartja a vizet, ami gyakran okoz puffadást a hasban. Naponta 2000 mg alatti sómennyiség az, ami még egészségesnek mondható.

4. Nyers élelmiszerek
Ha nyersen fogyasztod a zöldségeket, feleslegesen terheled a gyomrodat. A párolással, főzéssel azonban megkönnyítheted az emésztőrendszer dolgát, így a fontos tápanyagok hamarabb hasznosulnak, a salakanyagok pedig gyorsabban kiürülnek a szervezetből.

5. Tejtermékek
A tejtermékek sok szempontból egészségesek, jót tesznek a fogaknak és a csontoknak, ugyanakkor elősegítik a zsír hastájékon való elraktározódását. Kálciumhoz a leveles zöldségekből is hozzájuthatunk, melyeknek kalóriatartalma is alacsony.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs