2016. május 22.
Ezek az élelmiszerek is finomak megsütve!

A sült karfioltól az édes és csípős sárgarépáig mindenért odavagyunk, amit a forró sütő és némi olíva olaj csinál a gyökeres zöldségekkel. A gyökeres zöldségek viszont nem az egyetlenek, amiket finomabbá tehetünk a sütőben, cikkünkben felsorolunk még néhány hozzávalót, ami kifejezetten jó, ha sütőben készül.

Az első ilyen hozzávaló a káposzta, amit előszeretettel párolunk és fogyasztunk például pörkölt mellett, vagy szeleteljük vékonyra káposztasalátának, mégis van valami varázslatos a sült káposztában. Egészben is megsütheti a káposztaleveleket olajjal, csak szeletelje négyfelé, vagy hatfelé a káposztát mérettől függően, majd távolítsuk el a fás részét, öntsünk rá olajt, sót, borsot, és süssük puhára. A pörkölés még egy savas citrusdarabot is megszelídíthet. Tegye a grapefruitot, a narancsot és a citromot egy salátás tálba, vagy vegye őket körül csirkecombbal vagy akár hallal, így még a pörkölt citrus héját is megeheti (ha előbb rendesen megmosta, természetesen).

A szőlőből is remek sült hozzávalót lehet varázsolni. Nagy tételben adjon hozzá szőlőt salátájához, tegyen rá joghurtot, vagy dobálja őket édes-pikáns szószos sült húsokhoz, mint például a karajhoz, kolbászhoz, vagy a csirkéhez. A koktélparadicsom is tökéletes jelölt a sütőbe. Megpuhulnak sülés közben, amivel kieresztik levüket a sütőbe, így ne pazarolja el másra ezt a lédús ételt. A barackokon és a szilvákon is segíthet a pörkölés, így vágja kettőbe a gyümölcsöt, távolítsa el a magvát, és szórja meg kedvenc fűszerével, és már indulhat is a sütőbe, vágott oldalával lefelé. Forgassa meg őket egyszer-kétszer, és tartsa szemmel, hiszen arany barnára kell sülnie. A póréhagyma is nagyszerű helyettesítője a hagymának, fogyaszthatja sültekkel, levesekkel, vagy akár pörköltekkel is.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs