2017. október 04.
Európa legtöbbet fényképezett városai

Bár Európa a világon a második legkisebb kontinens, mégis a világ összes turistájának felét fogadja be minden évben. Valójában a világ 10 leglátogatottabb országa közül 7 ezen a kontinensen található. Ez nem csoda, hiszen a kontinensnek jól megőrzött kulturális öröksége, gazdag történelme, valamint hatékony infrastruktúrája van.

[wp_ad_camp_1]

Cikkünkből most megtudhatja, hogy melyek azok az európai városok, amiket a legtöbbször kapnak lencsevégre. Olaszország fővárosa, Róma a világ legtöbbször fényképezett városa. Róma egy hatalmas és összetett város, amely egyszerre történelmi és modern is egyaránt. Róma főleg ókori épületeiről, valamint a Vatikánról ismert, és több mint 2.500 éves kultúrája van. Barcelona Spanyolország egyik legtöbbször látogatott városa, ezért nem csoda, hogy ezt a várost is rengetegszer fényképezik. Barcelonában megvan minden, amire az európai turisták vágyhatnak, történelmi épületek, vásárlási lehetőségek, valamint buzgó éjszaka élet. Barcelona egyedülálló építészeti csodáit rengetegszer fotózzák nap mint nap, ami nem meglepő, hiszen Antoni Gaudi épületei valóban lélegzetelállítóak.

Párizs a világ legnépszerűbb turisztikai célpontja, hiszen évente 45 millió turistát fogad be. A város főleg romantikus hangulatáról, a divatról, a gasztronómiáról, valamint a kultúráról híres. Az egykori Ottomán és Bizánci Birodalom fővárosa, Isztambul ma Törökország legnagyobb városa. Isztambul Boszporusz mindkét oldalán húzódik egy keskeny szoroson, amely összeköti Európát és Ázsiát, így ez az egyetlen város, amely két kontinensen található egyszerre, tehát nem csoda ha az emberek ebben a városban is folyamatosan fényképeznek. Végül pedig Velencét is érdemes megemlíteni, ahol eddig főként a festői tájakat szeretik lencsevégre kapni a turisták.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs