2014. november 30.
Építsünk kaktuszkertet!

Hazánkban nem túl elterjedt a kaktusztartás, ám vannak, akik megszállott kaktuszrajongók, akár több ezres gyűjteményük is van. Megmutatjuk, hogy lehet a szúrós növényekből hangulatos kaktuszkertet varázsolni.

Tudni kell, hogy a kaktuszok kevés vízzel is beérik, de ha azt szeretnénk, hogy fejlődjenek és virágot hozzanak, rendszeres öntözésre van szükségük. Ha ültetés előtt alaposan megöntözzük, a gyökerei hamar beágyazódnak az új talajba, és nagyon szépen fejlődnek majd.

Minden kaktusz utálja a sok vizet, ezért ügyeljünk arra, hogy a víz szabad utat kapjon, és könnyen eltávozhasson az edény aljáról is. Az edényt sok vízelvezető lyukkal kell ellátni, amit kaviccsal kell befedni, hogy megakadályozzuk a talaj beömlését a lyukakba.

Ha ültetés előtt kiválasztottuk minden kaktusznak a helyét, sokkal könnyebb lesz ültetni és nagyobb a valószínűsége, hogy a végén nagyszerű összhatással szembesülhetünk. A kisebb növényeket előre, a nagyobbakat pedig hátra ültessük! Miután a növényeket a földbe helyeztük, óvatosan tömjük be a közöttük lévő réseket kaktuszfölddel. Egyszerre csak kevés földet tegyünk rá, és addig nyomkodjuk azt ,amíg már nem maradnak levegő-nyílások a növények gyökerei között.

Bármennyire is óvatosak vagyunk, elkerülhetetlen, hogy némi föld ne szóródjon a kaktusz tüskéi közé. Ezt egy puha ecsettel tudjuk eltávolítani onnan. Amikor kész vagyunk, alaposan öntözzük meg a növényeket.

A későbbi gondozás során, nyári időszakban öntözzük meg a növényeket  valahányszor észrevesszük, hogy a föld felülete kiszáradt. Télen jó ha szárazon hagyjuk, tavasszal kezdjünk öntözni ismét, mikor észrevesszük a növekedés jeleit.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs