2019. augusztus 07.
Energiatakarékosság előnyök és hátrányok

Manapság egyre többen döbbennek rá, hogy rossz úton járunk és gyökeres változásokra van szükség, mivel jelenlegi életmódunk nem csak számunkra rossz, de környezetünk számára is.

[wp_ad_camp_1]

Az energiatakarékosságról bővebb információkért a kattintson a weboldalra. A legnagyobb hiba, hogy képtelenek vagyunk spórolni az energiákkal. Az emberi szervezet számára a legideálisabb hőfok a 18-21 Celsius fok. Azonban, ha őszinték akarunk lenni, akkor tudatában vagyunk, hogy hideg teleken akár 34 Celsius fokkal is több van a lakásban. Ez nem más, mint pazarlás. Bármennyire is meglepő, ez mindössze megszokás kérdése. Ha évente mindössze egy Celsius fokkal csökkentenénk a lakás hőmérsékletét, akkor az komoly javulást jelentene környezetvédelmi szempontból, valamint a költségvetésünk tekintetében is. De, nem csak a hőmérséklet miatt veszítünk energiát. A fürdőszobában található elszívó berendezések a meleg levegőt szívják ki, így a termosztát újra bekapcsol, hogy a kívánt hőfokot újra beállítsa.

Ha valóban energiatakarékosságra törekszünk, akkor azt javasoljuk, hogy napközben engedje be a napfényt, mivel ezzel nem csak rengeteg napfényt, de meleget is nyerhetünk. Nyáron az a jellemző, hogy az elviselhetetlen hőség elől igyekszünk árnyékba menekülni, így nem csoda, ha a lakás hűvösében igyekszünk egy kis hűvösre lelni. Sokan a lakás hűvösen tartása érdekében a klímát használják. Ha szeretnénk alacsonyan tartani a lakásban a hőfokot, akkor az előbb említettek fordítottját kell tenni. Vagyis a napközben behúzva kell tartania tartani a függönyöket, a redőnyöket le kell húzni, egy szóval a napfényt és egyben a meleget kinn tartani. Így könnyebb a lakást hűvösen tartani és kevesebb energiát kell a hűtésére fordítani.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs