2018. április 12.
Elektromos autó igen vagy nem

Manapság számtalan tévhittel találkozhatunk az elektromos autókkal kapcsolatban. Most ezekről a téves információkról szeretnénk lerántani a leplet. Kezdjük is rögtön azzal, hogy a villanyautók használhatatlanok, addig míg nincs országos töltőhálózat. Ez így, ahogy van nem igaz.

Hiszen az elektromos autókat, bárhol tölthetjük, de leginkább erre mindenki otthon kerít sor. Nagyon ritkán találkozhatunk olyan esetekkel, hogy annyit kell menniük, amennyit egy töltéssel az autó nem tud elmenni. Általában minden elektromos autó tulajdonos, este az otthonában tölti az autóját. A másik tévhit, hogy a villanyautó sem környezetkímélő csak éppen máshogy szennyez, mint egy hagyományos jármű. Ez mind attól függ, hogy az elektromos áramot miből állítjuk elő. Ám legtöbb esetben, azok a tulajdonosok, melyek foglalkoznak a környezettükkel és ezt a fajta autót választják, már napelemekkel vagy szélkerekekkel saját maguknak termelik meg a szükséges energiát. Továbbá az elektromos autók, sokkal nagyobb mértékben képesek felhasználni az elhasznált energiát az autó mozgatására.

A 3-4 évente kidobott akkumulátorok szennyezik a környezetet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elektromos autókban használt akkumulátorok sokkal többet kibírnak, mint 3-4 én. A 4-5 éves villanyautók, még mindig az eredeti gyári akkumulátorral tudnak működni, és az idő múlásával még mindig ugyanazt a távot tudják produkálni, mint újonnan. Az akkumulátorokat várhatóan akkor fogják a közlekedésre alkalmatlannak minősíteni, ha már a gyári kapacitásának az 50-60 %-ának leadására sem lesz képes. Az elektromos autó a gazdagok sportja. Valóban elég drága a megvásárlási áruk, ami persze a márkától is sokban változik. De ez egyszeri befektetés, a továbbiakban nagyon alacsony fenntartási költségeket igényel.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs