2013. szeptember 20.
Egyszerű trükkök, hogy több pénzed maradjon

Először is ne vásárolj mindig késztermékeket! Nagyon sok olyan alkalom van, amikor teljesen feleslegesen több ezer forintot otthagyunk a boltban teljesen felesleges dolgokra, holott egy kis mértékletességgel rengeteget lehet csökkenteni a számlákon. Sokszor, amit készen megveszünk, azt otthon, minimális energiaráfordítással saját magunk is elkészíthetjük negyed annyiért. Csak egy kis idő kell és leszokhatsz a késztermékek vásárlásáról!

Nem szabad hagyni, hogy becsapjanak! Mindig figyelj arra, amikor vásárolsz, hogy az adott termék kilója mennyibe kerül, avagy nem azt kell nézni, hogy a nagy számokkal feltüntetett ára mennyi. Nem kevés esetben az akciós termék sokkal drágább a jelölt kiszerelésben, mint a mellette található, csak épp kevesebb reklámot kapott árucikk. Ez persze csak egy példa a sok közül, de még sok olyan csel van, amivel a vásárlókat szédítik.

Ha tudod, akkor szereld meg és aztán figyelj rá! Spórolni mindig akkor lehet a legkönnyebben, ha a háztartási berendezések jól működnek, illetve rendeletetésüknek megfelelően használjátok azokat. Talán nem is gondolnád, de a csöpögő csap rengeteg felesleges vizet jelent. Ugyanígy, ha mindenhol feleslegesen ég a lámpa, vagy csak akkor szellőztettek, amikor a legmagasabbra van csavarva a gáztűzhely, akkor bizony sokat pazaroltok értelmetlenül.

Tedd egy kicsit félre a kényelemet, amit meg kell fizetni. Ha aktuálisan épp nem engedheted meg magadnak a költekezést, akkor le kell mondanod néhány extráról, így például arról, hogy minden reggel szendvicset vásárolj, vagy a környék legjobb bárjában sörözgess. Az uzsonnát készítsd el otthon, csak pár plusz percet jelent reggelente, de sok plusz pénzt havonta, ha pedig haverokkal találkozol, akkor az lehet akár nálad is, hiszen a boltban vásárolt ital jóval olcsóbb, mint a menő bárokban vett italok.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs