2013. december 29.
Egész estére szóló szilveszteri smink pár trükkel!

Szilveszter éjszakáján szeretné mindenki a legjobb formáját mutatni, ilyenkor előkerülnek a legcsinosabb rucik és persze jöhet a vadító smink is, ami csak még ellenállhatatlanabbá tud tenni. Nem kell mindenképp kozmetikushoz menni, egy mutatós smink már otthon is elkészíthető, viszont hiába a legszebben kidolgozott festés is, ha az éjfélre már leolvad rólad. Most eláruljuk, hogy miként is teheted tartóssá a szilveszteri sminked!

A tartós szemhéjfesték a jó alapozás után a második legfontosabb dolog. Először is fogd a szemkörnyékre használt korrektorodat, és bátran vigyél fel belőle egy egészen keveset a szemhéjadra is, ugyanis ez tökéletes alapot teremt a szemfestékednek. Annak érdekében, hogy a szín ne változtassa meg, először a korrektorra vigyél fel valamilyen semleges színt, majd erre tedd a kiválasztott szemhéjpúdert, ami így már egész este ragyogni fog.

Talán nem is tudtad, de bizony, ahogyan a hajad a sütővas, úgy a szempilláidat is formázhatja a hő. Túlzásba persze nem kell esni, nagyon érzékeny kis szőrszálakról van szó, viszont ha szeretnéd, hogy egész este szépen íveltek legyenek a pilláid, akkor a szempilla-göndörítődet formázás előtt először melegítsd fel egy kicsit hajszárítóval. A szempillaspirál a folytatása ennek a folyamatnak. Mielőtt kifestenéd a pilláidat, egy kis hintőport szórj rájuk, így spirál tartósabb marad.

A csodás ajkak ugyancsak fontos szerepet töltenek be a szilveszteri smink esetében. Ha tehát nem akarod, hogy a rúzsod gyorsan felszívódjon, akkor először hidratáld az ajkaidat, oly módon, hogy azokat átdörzsölöd egy puha, nedves fogkefével, így eltávolítva az elhalt hámrétegeket. Ezután kend be mézzel és miután hagytad állni itasd fel a felesleget és már mehet is a rúzs. A kontúrceruza a másik főszereplő az ajkak kifestésénél, hiszen egész éjszaka a helyén tarthatja a rúzsodat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs