2014. április 24.
Edz reggel és a napod is jobb lesz!

Az első gondolatod valószínűleg, hogy nem tudsz korábban kelni, nem fogsz reggel edzeni. Nos, nem kell sokkal korábban felkelned, hiszen valójában negyedóra is épp elég. A YouTube-on se szeri-se száma az intenzív miniedzést tartalmazó videóknak. A leghatékonyabb ötpercesekből például három kör épp elég lesz ahhoz, hogy megérezd a mozgás testi és lelki hatását. Érdemes viszont tudni, hogy hatékonyan fokozhatod a hatást, ha mindennap másik testrészre fókuszálsz.

A reggel végzett edzés gondoskodik a gyorsabb anyagcseréről, sőt utána még hosszú órákra nagyobb sebességfokozatba kapcsolja a metabolizmusod, ami által a nap közben elfogyasztott táplálékból is több kalóriát tudsz elégetni. Arra figyelni kell, hogy az ébredés utáni szorgalom még nem jogosít dupla desszertre vagy egy dupla adag sült krumplira az ebédnél.

Ha reggel edzel, akkor sokkal jobban tudsz koncentrálni a mozgásra, ami által az hatékonyabb is lesz, de a napi teendőidre is, mivel azoknak eleve elégedetten látsz neki. Az irodában elmondhatod magadról, hogy Te máris letettél valamit az asztalra. Arról már nem is beszélve, hogy reggel nem kell tömegtől tartanod a kedvenc futópályádon vagy az edzőtermedben, így pedig jobban tudsz összpontosítani saját mozgásprogramodra. Az edzés ezáltal egészen új élményt kínál számodra, avagy egyszer mindenképp szánd rá magad a reggeli edzésre.

Az köztudott, hogy a sport hatására boldogsághormon szabadul fel a testedben, ami pedig javítja a hangulatod, valamint megemeli az energiaszinted. Ez azt is jelenti, hogy így jobban tudod kezelni a stresszes helyzeteket a nap folyamán, valamint kisebb lesz a kísértés így még a vigaszevésre is. Ha pedig reggel ügyes voltál és letudtad az edzést, akkor este nyugodtan megihatsz a vacsorához jutaémul egy pohár finom bort, ami még egészséges is!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs