2013. augusztus 03.
Dual sim mobiltelefonok

Sokan használnak dual SIM-es készülékeket, de nem biztos, hogy mindenki tudja miképp is működnek ezek a csodakütyük. A dual SIM, vagyis két darab SIM kártyát egyszerre kezelő készülékek kezdetben nem úgy működtek, mint manapság, hogy a két SIM-et szimultán tudták kezelni. Kezdetben szükség volt egy adapterre, és a két kártya között kellett váltani, attól függően melyiken szeretett volna a felhasználó telefonálni.

[wp_ad_camp_1]

Az első dual SIM mobiltelefon 2000-ben jelent meg Finnországban. A dual SIM technológia lehetővé teszi, hogy két mobilszolgáltatón egyszerre legyen jelen ugyanaz a mobiltelefon. Egy készülék egyszerre használható üzleti mobilként, és személyes telefonként is. Nem utolsó sorban a több SIM kártyát (manapság már léteznek ugye, tri –vagy quad SIM-es mobiltelefonok is) egyszerre kezelő telefonok hozzájárulnak ahhoz, hogy kihasználjuk a mobilszolgáltatók adta kedvezményes hívásokat, például, ha arról van szó, hogy azonos hálózatón lévő mobiltelefont hívunk, ami még egy külföldi utazás alkalmával is hasznos lehet.

A dual SIM mobiltelefonok gyártásában a Nokia és a Samsung számít leginkább úttörőnek, ők azok, akik hajlandóak voltak bevállalni ezt az opciót is. A célközönsége a több SIM-es mobiltelefonoknak elsősorban az üzleti világban tevékenykedők, valamint a fiatal tizenévesek. A kínai mobilpiac megerősödésével azonban Európát szinte pillanatok alatt lepte el az utóbbi öt évben a dual, tri –vagy quad SIM-es mobiltelefonok legváltozatosabb fajtái, amelyek a drágább és a nagyon olcsó kategóriába sorolhatók leginkább.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs