2014. január 30.
Csempéssz egy kis örömöt a hideg téli napokba!

Idén egy kicsit megkésve érkezett meg a tél, így sokáig élvezhettük a jó időt, még decemberben és január nagy részében is kellemes sétákat lehetett tenni a közeli parkban. Most viszont, mikor valóban beköszöntött az igazi téli időjárás, sokan nem tudják, hogy mivel is dobják fel a napjukat. Cikkünkben adunk pár remek tippet, ami neked is segít egy kicsit felderülni!

Az unásig sorolt egészséges táplálkozás is segít. Nemrégiben ugyanis a nagy-britanniai Warwicki Egyetem kutatói kimutatták, hogy azok a legboldogabbak, avagy azok örvendnek a legjobb mentális egészségnek, akik elfogyasztanak naponta hét adag zöldséget, vagy gyümölcsöt. Sajnos a legtöbb ember ennek még csak a feléig sem jut el. Ha tehát felakarsz egy kicsit pörögni, akkor ezt tartsd szem előtt!

Érdemes elugrani a közeli virág üzletbe és beruházni egy szál csodásan szép citromsárga napraforgóba, ugyanis egyetlen szál napraforgó alig kerül néhány forintba, de mégis számos pozitív hatása van. A meseszép növény először is a napra emlékeztet, ami már önmagában is pozitív, nem is beszélve arról, hogy az irodában tartott növények növelik a munkavégzés hatékonyságát is.

Talán a szokás hatalma a biztonság illúzióját kelti, ám a belőlük való kitörés igazi pozitív életérzéssel ajándékoz meg. Pontosan ezért legalább egyszer egy héten érdemes másik utat választanod munkából hazafelé. Ha sikerül egy parkot, vagy bármilyen szebb területet útba ejtened, az még jobb, hiszen ez nyugtató hatással van az idegrendszerre.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes egy apróbb célt kitűzni magunk elé, hiszen ha azt eléred adott a sikerélmény, ami viszont már önmagáért beszél. Ez a cél lehet akár csak az is, hogy végre nem az utolsó pillanatban érsz be a munkahelyedre, rendet teszel a táskádban, finom vacsorával leped meg magad vagy egy kellemes forró fürdőt készítesz el magad és párod számára.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs