2013. január 28.
Csak óvatosan az életmódváltással!

Vannak akik hirtelen eldöntik, hogy életmódot váltanak és ezt komolyabb felkészültség nélkül szeretnék végrehajtani. Emiatt gyakran előfordulhat, hogy inkább híznak, mintsem a fogyást idéznék elő, sőt akár az egészségükre is káros bakikat követnek el. Az alábbiakban felhívjuk olvasóink figyelmét pár fontos elemre, amire ügyelni kell.

[wp_ad_camp_1]

Úgy érzed, hogy keveset eszel, viszont mégis hízol? Ebben az esetben ha kizárható a hormonális probléma, akkor lehetetlen, hogy az életmódváltás ne látszódjon meg rajtad. Idősebb korban természetesen lassabban megy a dolog, míg huszonévesen elég akár pár napig jobban odafigyelni az étrendre és máris eltűnnek a felesleges kilók. Ha tehát úgy érzed, hogy keveset eszel, viszont mégis hízol, akkor nagy valószínűséggel hibás étrendet követsz. Naponta ötször-hatszor is enni kell, nem csak egyszer-kétszer, mert akkor a szervezeted raktározó üzemmódra kapcsol és mindent elraktároz.

Sokan állítják azt is, hogy az anyagcsere-pörgetés egyenlő a fogyással. Az igaz, mint említettük is, hogy naponta ötször-hatszor kell étkezni ahhoz, hogy az anyagcseréd felpörögjön, viszont hiába reformáltad meg ily módon az étkezésedet, ha az adagokra nem figyelték kellőképpen vagy az ételek minőségen nem változtattál, mert akkor sajnos a kilók csak felfelé szöknek. Fontos, hogy egészségesebb ételeket kell választani, nem hizlaló finomságokat.

A másik tévhit, hogy semmi zsír és semmi szénhidrát nem lehet az étrendben. Nagyon lényeges, hogy sem a zsírokat, sem a szénhidrátokat nem szabad kizárni az étkezésedből, legyen szó speciális diétáról, vagy fogyókúráról. Az igaz, hogy ez a két összetevő felelős a leggyakrabban az elhízásért, de normális adagban szüksége van rá szervezetünknek épp úgy, mint a legkülönfélébb vitaminokra. Természetesen ügyelni kell, hogy megfelelő mennyiségben fogyasszuk őket és mellőzzük az egészségtelen változatokat, mint a telítetlen zsírsavak, finomított szénhidrátok.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs