2017. április 20.
Bőrradírozás otthon

A bőrradírozás fontos művelet, hiszen a bőr kizárólag így lehet ragyogó, valamint így tudja felhasználni az arckrémekben, testápolókban található tápanyagokat. A bőrradírozást az arc és a test egész felületén minden héten ajánlott elvégezni 2-3 alkalommal.

A bőrradírozás célja, hogy a bőrről eltűnjenek az elhalt hámsejtek, mivel jelenlétük miatt nagyobb az esély arra, hogy mitesszerek, pattanások alakulnak ki, valamint a hámsejtek megakadályozzák a krémek felszívódását is. A bőrradírozás könnyen és egyszerűen elvégezhető otthon, csupán egy hosszabb nyelű finom dörzskefére, egy dörzsölő szivacsra, egy habkőre, valamint bőrradírozó termékre és hidratároló van szükség. A művelet első lépéseként fürdés, zuhanyzás előtt a dörzskefével és szivaccsal dörzsölje át alaposan a testét, hogy a hámsejtek többsége távozzon a bőrről. Ennek köszönhetően a bőrradírozó termékek sokkal jobban ki tudják majd fejteni a víz alatt a jótékony hatásukat. Lényegesen fontos, hogy a zuhany alatt testének minden részét alaposan bevizezze.

Elsőként mindig a lábfejen található keményebb bőrt ajánlott átdörzsölni a habkővel, a megfelelő eredmény elérése érdekébe előzőleg áztassa lábát 30 percig langyos vízbe, mely tartalmazzon egy csészényi tejet. Az utolsó és legfontosabb művelet, helyezzen a kesztyűre, valamint a szivacsra a bőrradír termékből, és ezt követően körkörös mozdulatokat végezve dörzsölje át egész testét. A bőrradírból tegyen a dörzskefére is, hiszen a hátát kizárólag így tudja megfelelően megtisztítani az elhalt hámsejtektől. Ne feledje el, hogy fentebb felsorolt műveletek elvégzése után a kezén található bőrfelületről is el kell távolítani a hámsejteket. Végezzen bőrradírozást, hogy bőrre ragyogjon minden nap.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs