2014. január 31.
Biztonságos és tiszta energia az MVM Csoporttól

A legnagyobb nemzeti energetikai társaságcsoport, avagy az MVM, erőművein, átviteli- és távközlési hálózatán, valamint kereskedőin és energiatőzsdéin keresztül folyamatosan hozzájárul az ország biztonságos villamosenergia- és gázellátásához, továbbá a modern kormányzati infokommunikáció biztosításához.

Az MVM Csoport immáron 50 éve a nemzet energiabiztonságát szolgálja, a villamos energia mellett már a földgáz területen is. Az MVM Csoport úgy működik, mint egy stratégiai energia holding, ami által biztosítja, hogy az egyes tagvállalatok tevékenységében a csoportszintű optimum kapjon prioritást. Ezen működési forma által lehetővé teszi a csoporton belüli hatékony együttműködést, így pedig az erőforrások hatékonyabb hasznosítását. Ennek eredményeként a jövedelmezőség javítása, a cégcsoport piaci, tulajdonosi értékének növelése már nem is lehet kérdéses az energia piacon. Nemzeti tulajdonú energia társaságcsoportként a cég mindemellett fontos szerepet tölt be az állami felelősségvállalás érvényesítésében is.

A Magyar Villamos Művek vezető szerepet tölt be, mint villamosenergia-kereskedő. Célja, hogy elősegítse a régióban az egyes villamosenergia-piacok integrálódását, a hazai érdekek kiemelt szerepe mellett. Villamosenergia-termelőként a Paksi Atomerőmű révén ugyancsak meghatározó szerepet tölt be a magyar energia piacon. Ez viszont még nem minden, ugyanis, mint átviteli rendszerirányító a nagyfeszültségű átviteli hálózat irányítását, annak üzemeltetését is biztosítja folyamatos korszerűsítés mellett.

Az MVM Csoport az energia biztos forrása, a folyamatos fejlődés jeles képviselője! Magyarország érdekeit szem előtt tartva, de folyamatosan a felhasználói igények függvényében biztosítja minden háztartásba a tiszta és biztonságos energiát!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs