2017. november 27.
Berlin: Európa egyik legszebb nagyvárosa

Európában rengeteg olyan város van, amely világszínvonalú, több szempontból is. Ilyen például Berlin is, amely számos téren, kiemelkedő városa Európának. Berlin Németország fővárosa, és a legnagyobb tartománya is egyben. Emellett Németország legnépesebb és legkiterjedtebb városa is, 3,5 millió lakossal.

A lakosság száma azért ugrott meg ennyire, mert a 18. és a 19. században több települést is csatoltak Berlinhez.  Az ország története során, többször is volt a német államok fővárosa. Egy olyan városról van szó, amely a politika, kultúra, média és tudomány egyik legfontosabb európai központja. Egy nagyon fontos közlekedési csomópont és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosaiban. Rengeteg nemzetközileg elismert egyetem működik a városban. Múzeumai, kutatóintézetei és operái szintén világszínvonalúak. A világ minden tájáról látogatnak ide művészek és más kulturális dolgozók. A város központja a Spree folyó partján fekszik. A város, a történelme során mindig is vonzotta a bevándorlókat és nyitott volt a befogadásuk terén. Az első csoportos bevándorlás a 17. század végén történt, amikor mintegy 20 000 francia menekült telepedett le Berlinben.

A második világháború óta, sajátos politikai helyzete és a szabad kulturális élet miatt, fontos célvárosnak számított és ez azóta sem változott. Legyen szó építészetről, divatról, Berlin igazi divatdiktátor az európai nagyvárosok között. A híres berlini fal egyfajta szomorú és kijózanító emlékeztető a világháború utáni, feszültséggel teli légkörnek. A falat borító graffitik pedig a társadalmi fejlődés szimbólumaivá váltak az évek során. Ha tehetjük, mindenképp látogassunk el ebbe a gyönyörű városban, nézzük meg a világórát, a múzeumokat és kóstoljuk meg az ízletes nemzeti ételeket.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs