2014. október 24.
Befektetési tanácsok Klapka Györgytől

Klapka György sikerességéhez kétség sem férhet. Az idős sorozatvállalkozó sztorijaiból és tanácsaiból bárkinek van mit tanulnia. Klapka György neve fogalom a magyar vállalkozói szférában. Sikerességéhez kétség sem fér, ugyanakkor sok mindenhez másképp közeledik a többségnél.

A sikerhez szerinte leginkább szorgalomra és nyitottságra van szükség. A szorgalom a siker legfontosabb eleme. Klapka a mai napig dolgozik, a kollégák többsége évtizedek óta nála dolgozik, hisz ugyanis a csapat, a személyes bizalom erejében.

  1. „Aki nem tud pénz nélkül pénzt keresni, az pénzzel sem tud.” – állítja Klapka György. Tessék elhinni és ennek megfelelően hozzáállni a vállalkozáshoz!
  2. Tanulni, tanulni, tanulni! Ez a legjobb tanács, amit adhat – mondja. Ő is folyamatosan tanul a mai napig. Mint mondja, saját pályája a legjobb bizonyíték arra, hogy a tudáson kívül mindent elveszíthet az ember, ez viszont elég ahhoz, hogy bármilyen mélyről újra sikeressé váljon valaki.
  3. A reklám legyen hatékony és ne művészi. Ha hatékonyan eladja a terméket, akkor éppen megfelelő. Az „egyszerűségük” miatt legendássá vált tévéreklámok mellett kreatív ötletek is segítették a hírverést. Mindenki emlékszik a híres táblás reklámra, amellyel aranyüzletét hirdette anno. Sokat kritizálták, de eredményességéhez kétség sem férhetett.
  4. Veszteni tudni kell. Ha valamibe befektetünk és kiderül, hogy az üzlet nem működik, vagy nem túl jól, felesleges további pénzt tenni bele. Rázzuk meg magunkat és nézzünk másik lehetőség után!
  5. Soha ne üzleteljünk olyan országban, aminek nem beszéljük a nyelvét, szinte borítékolt a bukás! A rendszerváltás idején ő is emiatt bukott bele egy román üzletbe.

Ha valakinek a tanácsaira lenne szükségünk, akkor Klapka György méltán lehet az,akitől elfogadjuk ezeket!


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs