2018. május 10.
Bali legszebb helyei

Bali Indonézia 17.000 szigete közül kétségtelenül a legnépszerűbb, ami nem is csoda, hiszen Bali egy valóságos trópusi paradicsom. Bár Bali egyes területei az év szinte minden napján túlzsúfoltak, még mindig vannak olyan részei, amiket megéri felfedezni. Balit az istenek szigeteként is szokták nevezni, hiszen a kultúráját a hinduizmus egyik egyedülálló formája uralja, és ez meg is mutatkozik a balinéz életben, hiszen a szigeten számos templom látható. Mindegy, hogy búvárkodni szeretne, vagy felfedezni a kultúrát, hiszen Bali mindenki számára egy külön kis paradicsomot tartogat.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, amit mindenképpen érdemes fellátogatni ha Balira készül az Ubud, ami Bali középső hegyeinek lábánál található rizsföldek között terül el, és ez a hely számít Bali kulturális szívének. Ubud otthont ad a sziget legfontosabb múzeumainak, köztük a Neka Művészeti Múzeumnak, ami tele van lélegzetelállító balinéz festményekkel. A városban minden nap táncos és zenei előadások tekinthetőek meg, és számos művészeti galéria és kézműves üzlet felkeresésére is lehetőség van.  Tanah Lot az egyik leghíresebb templom Balin, ami egy hatalmas sziklán helyezkedik el és már évszázadok óta a balinéz mitológia fontos része.

A templom környéke elég zsúfolt, főként esténként, naplementekor, de a látvány miatt mindenképpen érdemes ellátogatni ide is. A parkoló és a templom szomszédságában levő tengerpart között egy valóságos boltokból kiépülő labirintust találni, ahol balinéz szuveníreket vásárolhat. Seminyak egy kisváros Bali délnyugati partján, amely a sziget egyik legexkluzívabb nyaralóhelye. Csúcsminőségű butikoktól kezdve ötcsillagos éttermeken át luxusszállodáig mindent megtalál a városban, így nem csoda, ha Seminyak a világ szinte minden tájáról bevonzza a turistákat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs