2015. február 01.
Az olajcsere Szegeden is fontos az autósok számára

Gépjárműveink fő eleme a motor, így a megfelelő működéshez elengedhetetlen a motorolaj. A benzin mellett szüksége van autónknak olajra is, hiszen ez biztosítja a dugattyúk kenését. Amennyiben elmulasztjuk az olajcserét, úgy számolnunk kell azzal, hogy autónk motorjának élettartalma lerövidül, szélsőséges estben pedig meghibásodik vagy tönkremegy.

Az olajcsere Szeged városában is sok helyen megoldott, mivel az autótulajdonosoknak itt is szükségük van rá. Az autók a városi forgalomban több benzint fogyasztanak, így a városi autók esetében a motorolaj lecserélésére is nagyobb figyelmet kell fordítani. A gépjármű gyártó vállalatok az autóikhoz gyártói előírást mellékelnek. Ez többek között, azért is kap fontos szerepet, mivel az autók jótállása a benne fogalmazott követelmények betartása mellett érvényesül. Személygépjárművünk így a szakszerű üzemeltetésnek köszönhetően, hosszú távú és megbízható partnerünké válik.

Mivel a városi használat során az autók úgynevezett szélsőséges használatnak vannak kitéve, mindenképpen az előírt periódusban kell lecserélni az olajat. Amennyiben ezt elmulasztjuk, úgy az olaj kenőképessége csökken a motorban pedig nő a súrlódás. Így vezethet a motor meghibásodásához az olajcsere hiánya.

Az olajcsere során figyelnünk kell a jó minőségű olajra, amely elengedhetetlen a későbbi megfelelő motorműködéshez. Az olajcsere Szegeden is igen sok vesződéssel, kosszal és időveszteséggel jár, ha nem szakszerű kezek végzik. Olajcsere ügyében érdemes felkeresni olyan szerelőműhelyt, ahol a szakemberek a csere folyamán átnézik a gépjárművet, és jó minőségű olajjal töltik fel azt. Az olajcsere Szegeden a Kovács Autóalkatrész szervízben a legprofibb, amely szakértőivel és minőségi motorolajjal várja azon gépjármű-tulajdonosokat, akik e fontos műveletet szakértői kezekre akarják bízni.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs