2015. április 13.
Az ip kamera előnyei

Számos korszerűsítési eljárás történt a biztonságtechnika területén is az elmúlt néhány évtizedben, így tehát a biztonsági kamerák választéka is bővült. Ma már nem csupán fekete-fehér kivitelben kaphatók, valamint rosszabb képminőségű kamerák szerezhetőek be.

Az ip kamera az egyik ilyen modernizációs eszköz a vagyonvédelmi eszközök területén. Rengeteg nagyszerű és előnyös tulajdonsága van a hagyományos, egyszerű, azaz az analóg társai mellett, mint amilyen a jobb képminőség és a nagyobb felbontás, az egyszerű és gyors adatátvitel vezetékes és wifi-s kivitelben, valamint a távoli elérés interneten keresztül több szintű felhasználói hozzáféréssel is.

Nagy előnyük még az ip kameráknak, hogy képeit rögzíthetjük PC-re, illetve adattároló rendszerre. Valamint az is jelentős fejlődést mutat a biztonsági kamerák területén, hogy az ip kamerák Full HD-s digitális képrögzítőn akár öt Mpixel felbontásban is megnézhetők. A felsoroltakból egyértelműen kiviláglik, hogy hatalmas mértékű fejlődés történt a kamerák területén, hiszen a fekete-fehér kamerákat már szinte sehol nem alkalmazzák.

A biztonságtechnikában többéves tapasztalattal rendelkező szakemberek a következő felhasználási területekre javasolják az ip kamerákat az analóg kamerarendszerekkel szemben: boltokban, üzletekben, tehát az arcok felismerésénél, az általános térfigyelésnél a nagyobb felbontású videók rögzítésére, a térfigyelő rendszerek kiépítésénél, valamint a parkolóházaknál és az olyan zárt területeknél, ahol rendszámfelismerésre is szükség van.

Amennyiben úgy határoz, hogy szeretne többet is megtudni az ip kamerákról, vagy esetleg vásárolna is egyet, látogasson el a lineelectronic.hu honlapjára, ahol az Elektronika Vonala szakértőitől tanácsot is kérhet mind az ip kamerákról, mind pedig egyéb más biztonságtechnikai berendezésekről.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs