2018. március 07.
Az interaktív játékok jótékony hatásai a gyermekeinkre

Az elmúlt évtizedekben elképesztő változáson esett át a játékipar fejlődése. Manapság már elképesztő mennyiségű interaktív játék található a boltok polcain.

Interaktív játékok érdekesebbek és többet nyújtanak a gyermekek számára. Az effajta játékokhoz a  gyerekek reakciójára és aktivitására is szükség van. Jobban bevonják őket a játékba és mindig egy plusz funkció alkalmazására készteti őket. Nyomjanak meg egy gombot, tapsoljanak és ezáltal egy más funkcióval találkozhatnak. Újabb mesét vagy éneket hallhatunk, illetve más mozdulatok végezhet a játékunk. A tapasztalat azt mutatja, hogy ezek a játékok jobban lekötik a gyermekeket, és jobban segíti őket a fejlődésben. A www.jatek-webaruhaz.hu weboldalán számos ilyen játékot találunk egészen a legkisebbek és a nagyobbacskák számára is.

Manapság a legnépszerűbb interaktív játékok közé sorolhatjuk a Fisher Price termékcsaládot, melyek számos fajtájú játékkal rendelkeznek a különböző készségek fejlesztésére. Egyik nagy kedvenc a Fisher Price tanuló kutya és a kutyushugi. Ez az interaktív játék kedves tekintetű, puha tapintású és különleges képességekkel rendelkezik. A gyermekünk együtt tud játszani, énekelni és tanulni a kutyus baráttal. A kutyus megtanítja a legkisebbeket a színekre, a testrészekre, és még az ABC-re is. Az egyik legsikeresebb interaktív játék a nagyobbak részére az évek óta töretlen sikernek örvendő Furby. Először 1998-ban jelent meg, majd 2012-ben dobta újra piacra a Hasbro, akkor már interaktív játékként. Furby játék plüssnek sok szeretetre és törődésre van szüksége, csakis akkor érhetjük el, hogy mosolygós vidám kis pajtásunk legyen. Minél többet foglalkozunk vele, annál jobban fejlődik a kis barátunk és úgy tanul meg beszélni. Ezzel is ösztönözve a gyerekeket az odaadó, törődő viselkedésre.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs