2018. augusztus 08.
Az emberiség éltető eleme, a víz

Sajnos annak ellenére, hogy az emberek nagy többsége tudja, hogy mennyire fontos a megfelelő vízfogyasztás, mégsem iszik elég vizet. A víz egy olyan lételeme az embernek, a természetnek és egyáltalán az életnek, ami semmi mással nem pótolható és helyettesíthető. Víz nélkül nem létezne szinte semmilyen fajta élet a Földön.

[wp_ad_camp_1]

A víz szerepe rengeteg mindenben megmutatkozik. Segítségével az emberi szervezet képes arra, hogy méregtelenítse önmagát, biztosítani tudja az egészséges savbázis-egyensúlyt és szabályozni a vérnyomást. A víz szerepe az ember életében kifejezetten sokoldalú. Amellett, hogy a testet felépítő sejtek fő alkotóeleme, nagyon sok biokémiai folyamat kiindulási pontja és végterméke is. Az emésztési és a felszívódási folyamatok, valamint a salakanyagok kiválasztása, mind olyan nélkülözhetetlen fázisok a szervezet működésében, amelyekben a víznek nagyon fontos szerepe van. Ne feledjük el, hogy annak ellenére, hogy a szervezet víztartalma viszonylag állandó, mégis folyamatos cserélődésben van, ezért fontos, hogy egyensúlyban legyen a vízfelvétel a vízleadással.

Amikor a szervezet vízháztartás egyensúlya megbillen, és csökken a vízfelvétel, vagy a szervezet valami oknál fogva több folyadékot veszít, mint amennyit felvesz, az komoly problémákhoz vezethet. Egy felnőtt embernek naponta két vagy három liter folyadékra van szüksége, amelyet részben folyadékfogyasztással, 1,5-2 liter, másrészt pedig a táplálkozás során a magas víztartalmú ételekkel visz be a szervezetbe. Nagyon fontos tehát, hogy odafigyeljünk arra, hogy naponta mennyi vizet fogyasztunk. Ha azt szeretnénk, hogy szervezetünk megfelelően tisztuljon, és a méreganyagok rendszeresen távozzanak a testünkből, akkor mindenképp el kell fogyasztanunk a napi 2-3 liter folyadékot.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs