2016. november 04.
Az egészséges és szép haj titka

Sokszor nem győzzük csodálni a filmekben és reklámokban szereplő hölgyek fantasztikus hajkoronáit és nehéz szívvel sóhajtozunk, amikor a tükörben meglátjuk a saját csapzott fürtjeinket. Persze, néha azzal vigasztaljuk magunkat, hogy minden, amit képeken látunk a photoshop csodája, a filmekben meg ugye gyakran használnak póthajat még a legnépszerűbb színésznők is.

Ez egyébként nem is akkora ferdítés, hiszen az évtizedek óta folyamatosan agyon hidrogénezett haj bizony igencsak szomorú látványt nyújtana póthaj, esetenként pedig akár paróka nélkül. Ettől függetlenül természetesen bárkinek lehet egészséges haja, így nem egy elérhetetlen álomról van szó, azonban érdemes szem előtt tartanunk azt a tényt, hogy az üzletek polcain található hajápolási termékek csak a legritkább esetben jelentenek megoldást a problémánkra! A hajunk ugyanis bizonyos mértékben azt is jelzi, hogy a szervezetünk milyen állapotban van, nem véletlen például, hogy természetesen fénylő, szép és dús hajkoronája többnyire azoknak van, akik makkegészségesek! Éppen ezért a gyönyörű haj érdekében nagyobb változásra lesz szükség, mint mondjuk a hajkondicionálónk lecserélése egy újra.

A szép haj érdekében tehát különös figyelmet kell fordítanunk a helyes táplálkozásra, valamint a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelre! A nemes cél érdekében fogyasszunk napi szinten sovány húsféléket – például csirke vagy pulykahúst –, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, zsírszegény tejtermékeket, illetve teljes kiőrlésű gabonaféléket. Ezen kívül azért nyilván nem árt jól megválogatni azt is, hogy mit kenünk a hajunkra. A sampont és balzsam megvásárlásakor például ne csak arra figyeljünk, hogy milyen márkájú és mennyibe kerül az adott termék, hanem keressünk olyan hajápoló szereket, amelyek legalább minimális mértékben tartalmaznak valamilyen jótékony hatású, természetes összetevőt, ilyenek például a különböző olajok, mint az olíva- , a kókusz- vagy az argánolaj.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs