2014. július 17.
Az autófényezés lépései

Csak kevés tulajdonos mondhatja el magáról, hogy a kocsija soha nem karcolódott meg vagy horpadt be, így a legtöbb autósnak már van tapasztalata a fényezéssel kapcsolatban. Hosszútávú befektetés ez, hiszen a fényezést jó esetben nem csupán 1-2 évre szólóan végeztetjük el. Az autófényezés Budapesten a legkorszerűbb technológiával és számítógépes színkeveréssel vehető igénybe, ha autónkat szeretnénk újszerűvé varázsolni.

 

Az autófényezés Budapest legmegbízhatóbb műhelyeiben az alapos állapotfelméréssel kezdődik. Ennek során fény derül az autó karosszériájának legapróbb hibáira is, melyeket a tökéletes fényezés érdekében gondosan ki kell javítani. Ezt követően az autóról minden “zavaró” elemet el kell távolítani, ami nehezítené a fényezés során az egyes helyekhez való hozzáférést. Lekerülnek a kilincsek, a lökhárítók, de az ablakokat és az indexet is eltávolítják a munka megkezdése előtt. Az autófényezés Budapesten dolgozó szakemberei jól tudják, hogy lelkiismeretes előkészítés nélkül nincs jó minőségű fényezés.

Ennek megfelelően a kittel is óvatosan bánnak, mivel ha túl vastag rétegben hordják fel, egy idő után az elválik a bázisfémtől. A precíz előkészítést követően kerülhet sor a fényezésre a speciális hőkamrában, ahol a szálló por nem teszi tönkre a végeredményt. A gyári színkód alapján kikevert festéket ezután szórópisztollyal több rétegben hordják fel, általában 2-4 liter festéket használnak fel hozzá. A fényezést követően jellemzően 72 órát kell várni az autó használatba vételéig a teljes száradáshoz.

Az autó vegyszerrel való lemosására pedig legkorábban 3 nap múlva kerülhet sor. Az autófényezés Budapest műhelyeiben kötelező jelleggel garanciával történik, de a legjobb, ha megbízás előtt referenciákat is kérünk a korábbi munkákról.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs