2014. december 07.
Az asztrológia bemutatása

Az asztrológia jelentése csillagjóslás. A tudomány szakemberei, vagyis az asztrológusok ugyanis a csillagok állásából egy bizonyos időpontban létrejött esemény sorsát próbálják meg a lehető legpontosabban meghatározni.

Ez az esemény sok minden lehet, de a legtöbb esetben egy bizonyos személy születése, a csillagok állásából pedig következtethetünk a sorsának, életének az alakulására. Az asztrológia sokak szerint nem igazi tudomány, tanainak nincs tudományos alapja, pedig a mai csillagászat is az asztrológiából fejlődött ki. Legjelentősebb középkori képviselői Nostradamus, Kopernikusz és Kepler voltak. Ma is igen széles az asztrológia iránt rajongók tábora. Az asztrológusok által készített horoszkópok ugyanis rengeteg érdeklődőt vonzanak. Talán nem is találunk olyan személyt, aki élete során legalább egyszer ne olvasta volna el saját horoszkópját.

Az asztrológusok készítenek párhoroszkópot, napi, havi és éves horoszkópot is. Természetesen egy meghatározott életeseményre is lehet kérni horoszkópot. Sokan így tudakolják meg, hogy egy adott évben szerencse vagy szerencsétlenség éri e őket, mikor lesznek szerelmesek és hogyan alakul az egészségük.  Van, aki hisz benne, van aki nem.  Azt azonban nem lehet elvitatni, hogy sok jóslat, ami például a híres Nostradamus nevéhez fűződik úgy vált be, ahogy azt a nagy asztrológus megjósolta.  Pontosan ezért nem érdemes vitázni arról, hogy az asztrológia tudományosan megalapozott e, hisz rengeteg érv és ellenérv is felsorakoztatható mellette vagy ellene.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs