2013. január 06.
Az álláskeresés buktatói

Mivel egyre kevesebb a munkalehetőség, így egyre elszántabbak az emberek is és sok esetben nem figyelnek, nem megfelelő helyre jelentkeznek, illetve olyan állásra jelentkeznek, ami nem is létezik és csak idejüket pazarolják, esetleg adataikat szerzik meg a fiktív állást hirdető cégek.

Az álláskeresés történhet a nyomtatott sajtóban, ami egyre inkább veszít népszerűségéből az internetes elterjedt különféle portálok miatt, ahol sokkal egyszerűbben és gyorsabban történik az egész jelentkezési folyamat. Komoly munkaajánlatokat leginkább talán a különféle politikai vagy gazdasági lapokban lehet találni, ahol viszont általában nagy a követelmény, tehát nem elég egy felsőfokú iskola, kell több éves tapasztalat is és így tovább. Az apróhirdetések között pedig csak szezonmunka, illetve kisebb-nagyobb kisegítő munkát lehet találni és leginkább fizikai tevékenységekről van szó.

Az internet a nyomtatott lapokkal szemben már sokkal több lehetőséget kínál és éppen ezért sokkal több a buktató is. Megannyi álláskereséséi portál létezik és terjedt el egyre jobban, ám csak kevesek futottak be igazi sikert, kevés az, ami valódi és aktuális ajánlatokat tud biztosítani. Van persze olyan internetes oldal is, ahová elég csak az önéletrajzot feltölteni és a munkáltatók válogathatnak, kereshetnek be. Ilyen helyekre érdemes regisztrálni, bár kevés az esély arra, hogy valóban sikerrel is járunk. Fontos figyelni, hogy hová is jelentkezünk, hiszen elég kellemetlen ha ugyanazok céghez jelentkeztünk portásnak és menedzsernek is egyaránt, ugyanis ez komolytalanságra utal.

A személyes kapcsolatok bizonyulnak a leghatékonyabb módszernek, viszont csak keveseknek adatik meg az a lehetőség, hogy megfelelő kapcsolatokkal rendelkezve jussanak álláshoz. Ilyenkor leginkább régi üzleti partnerhez vagy munkatárshoz érdemes fordulni, aki ismeri tevékenységünket és valóban betud ajánlani, nem pedig a közösségi portálokon hirdetni magunkat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs