2014. november 23.
Az állami nyugdíj mellé érdemes még félretenni

Néhány év, és nyugdíjba megy? Lesz elég nyugdíja? Nem is rakott eddig félre semmit? Lehet, hogy nem késő még erre gondolni. Vannak lehetőségek még.

Ha a nyugdíjas éveit szeretné gondtalanul, kirándulva, esetleg pihenve tölteni, akkor idejében gondolni kell erre is. Van néhány módszer, melyek segítenek félretenni. Például ha csak simán félretesz néhány ezer vagy tízezer forintot havonta, már az is segítség. Főleg, ha nem nyúl hozzá évekig, akkor ez az összeg csak gyarapodni fog. Akarat kérdése az egész.

Vagy vezethet nyugdíj előtakarékossági számlát. Sok banknál található ilyen lehetőség. Ezeknél nem árt, ha figyel a kamat mértékére, valamint, hogy biztonságos és rugalmas-e a kiszemelt számla.

Lehetősége nyílik önkéntes nyugdíjpénztárban számlát nyitni, és havonta pénzt betenni. Ez azért jó, mert önkéntes alapú, mint a nevében is benne van. Számos banknál és biztosító társaságnál lehetőség van erre. És nem érdemes hamar feltörni, mert a több pénz, hosszabb ideig több kamatot termel.

Persze léteznek még különböző életbiztosítások is, melyeket köthet az ember, de itt vigyázni kell a kamatra, és a havonta befizetett összegre, mert ha túl magas összeget kell befizetni havonta, azt lehet, nem tudja fizetni.

Jobb ezeken elgondolkodni, hogy melyik a legjobb megtakarítási módszer az ön életére nézve. Végül, ha számolni akar, akkor kiszámolhatja, hogy ennyi lesz a várható nyugdíja: http://nyugdijbiztositas.com/nyugdijkalkulator/


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs