2015. február 12.
Az albániai túra kalandos szépségei

Albániáról hallva, olvasva nem biztos, hogy elsőként a kalandos utazás jut eszedbe, de el kell mondanunk, hogy bizony ilyen szemszögből is meg lehet közelíteni az országot. Európa egyik legkülönlegesebb országa remek hely egy izgalmas és kalandos utazáshoz.

Az Albánia túra kereteiben bebarangolhatod a Balkánt egy természeti szépségekkel ötvözött táj formájában. Az érintetlen természet gyönyörű csodáit kevés ember jön felfedezni ebbe az országba, így a szokványos turistáktól nem kell tartanod, ha úgy döntenél, izgalmas utazásra kerekedsz fel a Békatutaj Egyesület szervezésében.

A Balkán hegycsúcsok és a sziklás terep miatt főleg azoknak ajánljuk az albániai túrát, akik nem szeretnek lustálkodni a szabadnapjaikon sem, azoknak, akik igazán szeretik a kihívásokat és a pörgést. Ez az ország a kultúrák öntőtégelye is a vadregényes tájai mellett, hiszen az ortodox és a muszlim vallás építményei is megtalálhatók a Balkán ezen részén, a kolostorok és a dzsámik. A nyugati világ sztereotípiáival ellentétben az Albániai túra során nem kell attól tartani, hogy egy háborúba csöppenünk. Ez az ország éppen a turizmusát igyekszik fellendíteni, ezért nagyon törekednek arra is, hogy az odalátogatók még a múltból fennmaradt valóságos nézeteltérésekről is megfeledkezzenek.

Az se tartson vissza egy albániai túrától, ha nem akad barátod, aki veled tartana, hiszen a túra során is rengeteg jó ismerőst, barátot szerezhetsz. Amennyiben bővebben is tájékozódnál az Albánia túráról, a részletesebb programról, akkor látogass el honlapunkra, a www.bekatutaj.net-re, ahol részletesebben olvashatsz a programokról. Sőt, mások élménybeszámolói által betekintést nyerhetsz ebbe a csodálatos természetközeli világba, ahol vendégszerető emberek fogadják az odalátogatókat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs