2017. szeptember 28.
Autóvásárlás vagy autóbérlés?

Nincs jó vagy rossz válasz, amikor arra a kérdésre kerül a sor, hogy „jobban megéri-e autót vásárolni vagy bérelni?” hiszen több tényező is terítékre kerül, amikor erről a témáról van szó, mint például a pénzügyek, a személyes preferencia és az is, hogy milyen gyakran van szükség autóra. A továbbiakban viszont néhány hasznos tippet kaphat arról, hogy az ön számára melyik lehet a legjobb megoldás.

[wp_ad_camp_1]

Autót akkor érdemes vásárolni ha instabil az anyagi helyzete. Valószínűleg ezt most butaságnak tartja, viszont igaz, hiszen a havi bérlést kifizetni kevesebb pénzbe kerül, viszont ha korábban meg akarja szakítani a bérleti szerződést akkor szigorú büntetésekkel fog szembesülni. Akkor is megéri autót vásárolni ha sokat vezet. Az átlagos lízing évente 12000 kilométerre terjed, egy átlagos ember viszont évente 15000 kilométert vezet. Ha hosszú útra indul és még mindig csak bérelni szeretne, akkor bizonyosodjon meg róla, hogy extra kilométereket is kér a lízing szerződésbe, mert olcsóbb az elején kifizetni, mint utólag.

Ha szeretné az autót testre szabni, akkor szintén jobban jár a vásárlással, hiszen a bérelt autókhoz nem lehet komolyabban hozzányúlni. Viszont ha nem vezet túl sokat, és csak alkalomadtán van szüksége autóra mert éppen elutazik, akkor jobban jár az autóbérléssel, hiszen fölösleges pénzkidobás megvenni egy autót, ha például ön gyalog jár munkába. Az autóvásárlás és az autóbérlés kérdése tehát csak személyes preferencia illetve pénzügyi helyzet alapján válaszolható meg igazán.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs