2017. szeptember 03.
Autóvásárlás és okmányirodai ügyintézés

A használt autó vásárlása napjainkban minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. A sokszor jelentős milliókat kóstáló új gépjárműveket sokan nem engedhetik meg maguknak, éppen ezért gyakran csak a használt járművek kerülhetnek szóba. Annak érdekében azonban, hogy minden rendben legyen az autóval, egy sor teendő áll előttünk.

[wp_ad_camp_1]

Az okmányirodai ügyintézés előtt nem csak a szakszerű szerződéskötésre, de az eredetvizsgálatra is mindenképpen sort kell keríteni, hiszen a biztosítás megkötése is csak ezek megléte esetén történhet meg. Nem csak a papírmunka a lényeges azonban, hanem arra is ügyelni kell, hogy milyen állapotú autó kerül majd tulajdonunkba. Választhatunk az autókereskedések kínálatából, de magánszemélytől is vásárolhatunk. Mindenkinek megvannak a maga preferenciái, de egyes tényezőket feltétlenül szem előtt kell tartani. A szakemberek azt javasolják, hogy a vásárlás után mindenképpen gondoskodni kell a szervizelésről. A vezérmű szíj cseréje nem maradhat el, de az autógumik állapotára is fokozott figyelmet kell fordítani.

Mindez akkor is igaz, ha használt autó beszerzésekor nem a legolcsóbb megoldást választjuk. Az évjáratot feltétlen tartsuk szem előtt, hiszen egy régebbi autóval nyilvánvalóan több probléma adódhat, és így magasabb ráfordítást is igényel majd az. Ez nem törvényszerű azonban, ugyanis az egykori tulajdonoson is sok múlhat. Így ha magánszemélytől vásárolunk, akkor érdemes a szimpátiára is hangsúlyt helyezni. A kocsiguru.hu segítségével többet megtudhatunk arról, hogy milyen teendők várnak ránk a használt autó vásárlásának alkalmával. Ne feledkezzünk meg arról, hogy ha ügyfélkapun keresztül időpontot kérünk az okmányirodába, úgy kevesebb várakozással elintézhetünk minden felmerülő feladatot.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs