2014. szeptember 11.
Ausztriai városok bemutatása

Közép-Európában fekszik az Osztrák Köztársaság, más néven Ausztria, amit északról Németország, és Csehország, Nyugatról Svájc, Délről Olaszország és Szlovénia, Keletről pedig Szlovákia és Magyarország határol. Az ország több mint 8,5 millió embernek ad otthont.

[wp_ad_camp_1]

Az elmúlt évtizedekben rengeteg bevándorló érkezett az országba. Ausztria városai közül a legnagyobbak Bécs, Graz, Salzburg, Linz, Innsbruck és Klagenfurt. Bécs az ország fővárosa, itt ülésezik az osztrák parlament. A város fontos oktatási, kereskedelmi és pénzügyi központ. Gyönyörű épületei sok ezer turistát vonzanak minden évben. Legnépszerűbb látványosságai a Szent István Székesegyház, a Kapucnisok temploma, a Hofburg és a Schönbrunn épületegyüttesei. Második legnagyobb városa az ország délkeleti részén fekvő Graz, mely fontos oktatási központ.

Egyetemein több mint 35 ezer diák tanul. A város legfőbb látványosságai az Eggenberg kastély és a világörökség részének számító belváros. Harmadik legnagyobb városa Linz, mely fontos ipari központ. Salzburgban született a világhírű osztrák zeneszerző Wolfgang Amadeus Mozart, ez miatt sokan a zene városának nevezik. Egyik legfőbb látványossága a pazar Hellbrunni kastély. Tirol tartomány székhelye Innsbruck, mely fontos közlekedési és kereskedelmi központ Olaszország és Németország között. Legszebb látnivalója a reneszánsz kori Ambras kastély. Klagenfurt Karintia tartomány fővárosa, fő látnivalója a Minimundus játékváros.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs