2014. szeptember 24.
Ausztria csúcsa: Tirol

Beköszöntött a síszezon, sokan lapozgatják ilyenkor a katalógusokat és keresik az ideális síterepet. A magyarok számára talán a legideálisabb helyszín Tirol. Egyrészt közel van, másrészt csodaszép, és síelésre tökéletesen alkalmas. Tirolt évente kb. 5 millió turista választja úti célként. Tirol zöld alpesi legelőket, hatalmas hegyeket, virágos réteket, Ausztria legjobb sípályáit, gleccsereket, alpesi tavakat tartogat a látogatóknak.

A hegyek 3000 méternél is magasabb csúcsait még nyáron is hó és jég borítja. Növényvilága változatos, itt található a legtöbb növényfaj az Alpokban. A robusztus csúcsok alatt síeléshez és túrázáshoz tökéletes a terep, az alpesi legelők és a hagyományos kis fogadók a vidék hangulatát idézik.

Tirolban számos lélegzetelállító gleccsert találunk. Hintertux környéke egész évben alkalmas a síelésre, legtöbb szálláshelye folyamatosan nyitva tart. Egy természetes jégpalotát is láthatunk itt, a turistákat lift viszi fel a 3250 m magasban lévő helyre.

Ausztria legnagyobb gleccserpályája Sölden közelében található. Ez az ország egyetlen olyan síterepe, ahol három 3000 m feletti csúcson is síelhetünk. A Stubai gleccser egy kőhajításnyira található Innsbrucktól. Ez az Alpok leginkább családbarát síterepe.

Tirol nyáron is vonzó a turisták számára, szívesen pihennek meg egy áttetsző vizű, hegyi tó partján. Ehhez nem kell sokat keresgélnünk, a vidék tele van szebbnél szebb tavakkal. Közülük a nagyobbak, mint az Achensse vagy a Palnsee vizi sportokhoz is megfelelőek, míg a Heiterwang-tó elsősorban horgászatra alkalmas. Tirol egyik legmelegebb vizű tava a Krummsee, mélysége csupán 2,5 m.

Legyen akár tél vagy nyár, a szomszédos Ausztria rengeteg szép látnivalóval várja a kirándulókat.


Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs